Lufthansa renunță la zborurile pe rutele Frankfurt-Cluj-Napoca şi Frankfurt-Timişoara, de la 1 martie

0
Publicat:

Grupul german Lufthansa a decis să îşi modifice programul de zboruri pentru primăvară, din cauza unor probleme la motoarele care echipează o parte din flota sa de avioane Airbus care zboară pe distanţe medii.

Avion Lufthansa. FOTO Shutterstock
Avion Lufthansa. FOTO Shutterstock

Informarea a fost făcută vineri de cea mai mare companie aeriană din Europa, într-un răspuns trimis agenţiei de presă DPA, citată de Agerpres.

Ca urmare a acestor modificări, Lufthansa nu va mai opera zboruri pe ruta Frankfurt-Cluj-Napoca şi Frankfurt-Timişoara, începând de la 1 martie.

Ce zboruri vor mai fi oprite

Zborurile interne pe ruta Frankfurt-Friedrichshafen şi Munich-Leipzig precum şi cursele spre Austria pe rutele Frankfurt-Innsbruck şi Frankfurt-Linz vor fi oprite începând de la 31 martie.

Un număr de 64 de avioane din cadrul Lufthansa Group sunt vizate de probleme la motoarele produse de Pratt & Whitney şi au prioritate pentru a fi verificate de divizia Lufthansa Technik, potrivit unui anunţ anterior făcut de CEO-ul Carsten Spohr.

Producătorul american Pratt & Whitney a rechemat la service aproximativ 1.000 de motoare de avion vândute în întreaga lume, după ce a descoperit contaminarea metalului folosit pentru fabricarea anumitor piese ale motorului, fapt ce ar putea cauza fisuri.

Lufthansa este cel mai mare transportator aerian din Europa şi, pe lângă Lufthansa, deţine şi companiile Austrian, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite