Liberty Galați închide Furnalul 5 pentru lucrări de mentenanță. Ce se va întâmpla cu angajații colosului siderurgic

0
Publicat:

Colosul siderurgic Liberty Galați va începe un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5. Angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul lucrărilor.

Liberty Galați începe modernizarea Furnalului 5 FOTO: LIBERTY
Liberty Galați începe modernizarea Furnalului 5 FOTO: LIBERTY

„În condițiile în care cererea de oțel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite companiei LIBERTY Galați să îmbunătățească procesul de producție fără a fi afectate livrările de produse către clienți”, au transmis reprezentanții Liberty Galați.

Potrivit sursei citate, lucrările de mentenanță și îmbunătățiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor, precum și curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare.

Angajații nu vor fi afectați 

„Angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanță și îmbunătățiri. Laminoarele LIBERTY Galați vor funcționa la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienților produsele și serviciile sale în mod normal. Strategia de preț va fi revizuită în mod constant pentru a se asigura că vânzările mențin o contribuție eficientă”, au precizat reprezentanții colosului siderurgic. 

Liberty Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali -Liberty Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate.

Liberty Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7.000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

LIBERTY cumpără platforma siderurgică Dongbu 

LIBERTY Steel Group a semnat vineri, 25 noiembrie, un acord pentru achiziționare platformei siderurgice Dongbu și a echipamentelor aferente de la compania siderurgică sud-coreeană KG Steel. Acestea vor fi instalate la combinatul din Galați.

Potrivit reprezentanților LIBERTY, platforma siderurgică Dongbu din Dangjin, Coreea de Sud, este formată din: două cuptoare moderne cu arc electric, Consteel, de 160 de tone; două mașini de turnare pentru sleburi subțiri cu un singur fir, curbate vertical; și un Laminor de Benzi la Cald.

Combinatul siderurgic are o capacitate instalată de oțel lichid de 3 milioane de tone pe an (mtpa) și o capacitate de produse finite din oțel de 2,85 mtpa.

„Studiile tehnice efectuate de LIBERTY indică faptul că platforma Dongbu are potențialul de a produce oțel la cele mai înalte standarde din sector raportat la indicatorii cheie de performanță, inclusiv în ceea ce privește emisiile de CO2, eficiența energetică, costurile, flexibilitatea operațională și gama de produse”, a transmis LIBERTY, printr-un comunicat de presă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite