Jumătate din salariaţi nu se simt apreciaţi de angajatori

0
0
faliment-personal-datorii-scadere-economica-facturi-calcule-griji-financiare

Aproximativ 62% dintre salariaţi consideră că preocuparea companiilor pentru starea de bine a angajaţilor este mai mult declarativă, nefiind susţinută prin practici organizaţionale, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în luna iunie a acestui an.

De asemenea, în ceea ce priveşte echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, aproximativ 45% dintre angajaţi au punctat acest indicator cu nota 6 din 10.

„Ne propunem să ajungem la cât mai mulţi angajaţi din România cu acest mesaj şi să le oferim şi un plan de acţiune concret, elaborat de specialişti, pentru a-şi consolida starea de bine fizică, emoţională, socială şi financiară. În mediul de business dinamic în care lucrăm cu toţii, mai ales sub presiunea ultimului an, e uşor să pierdem din vedere starea de bine, fiind atât de concentraţi pe supravieţuire. Faptul că doar 4% dintre angajaţii din România sunt mulţumiţi de echilibrul dintre viaţa personală şi profesională e un indicator clar al acestui fapt.

De aceea am lansat în această săptămână campania Maratonul Stării de bine, un proiect prin care, alături de partenerii noştri, Thrive Global România, încercăm să aducem în prim plan, atât pentru angajaţi cât şi pentru organizaţii, faptul că starea de bine, un echilibru sănătos între viaţă profesională şi cea personală ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru fiecare dintre noi”, Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucram.ro.

6 din 10 angajaţi declară că mediul lor de lucru este preponderent pozitiv şi creativ

Rugaţi să descrie mediul în care lucrează, aproximativ 33% de angajaţi l-au prezentat ca fiind dinamic şi pozitiv, iar 31% îl consideră relaxant şi creativ. Doar 17% dintre salariaţi resimt mediul de lucru ca fiind rigid şi sufocant, în timp ce 18% îl percep ca fiind toxic.

Majoritatea angajaţilor s-au declarat insuficient mulţumiţi de măsura în care angajatorul se asigură că le sunt respectate programul de lucru şi viaţa personală, aproximativ 70% dintre aceştia acordându-i până în 7 puncte din 10.

Doar jumătate dintre angajaţi se simt apreciaţi la locul de muncă 

Întrebaţi dacă se simt apreciaţi la locul de muncă, aproximativ 52% dintre angajaţi au răspuns „Da”. În ceea ce priveşte susţinerea dezvoltării personale de către angajator, aproximativ 35% din  salariaţi susţin că lucrează într-o cultură organizaţională ce are în vedere dezvoltarea angajatului, iar 36% dintre aceştia primesc acces la programe de învăţare în conformitate cu planul de dezvoltare agreat cu angajatorul.

60% dintre angajaţi au o relaţie apropiată şi de prietenie cu colegii lor

În ceea ce priveşte relaţiile cu colegii de muncă, 4 din 10 angajaţi au o relaţie strict profesională cu colegii lor, în timp ce 27% au o relaţie de prietenie bazată pe încredere cu aceştia, iar aproape 28% se simt chiar apropiaţi de colegii lor. 

43% dintre angajaţi susţin că în compania lor nu se desfăşoară acţiuni de responsabilitate socială

Numai 2 din 10 angajaţi susţin că organizaţia lor îşi asumă responsabilitatea socială prin proiecte concrete, în care angajaţii sunt implicaţi, iar 4 din 10 angajaţi declară că le este permis să organizeze acţiuni RSC în cadrul echipelor lor. Dar 43% din angajaţi susţin că nu există acţiuni de responsabilitate socială şi nici susţinere în acest sens din partea companiei în care lucrează.

Pentru acest sondaj au răspuns 2.122 de angajaţi, cu vârste de peste 18 ani, majoritatea absolvenţi de studii universitare şi postuniversitare. 

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite