Jumătate din Intercontinental a fost vândută pe Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pachet reprezentând 49,12% din acţiunile din Companiei Hoteliere Intercontinental România a fost cedat pe piaţa Rasdaq, pentru 51,14 milioane de lei.

Cele 409,46 milioane de acţiuni au fost vândute prin două tranzacţii, la un preţ de 0,1249 lei pe unitate, cu 9,56% peste cotaţia de marţi. Pachetul este similar cu deţinerea RHIC Holding, firmă înregistrată în Luxemburg, cu 49,1%.

Surse din piaţa hotelieră spun că firma RHIC este controlată de familia Păunescu. În acţionariatul Intercontinental se mai găseşte The Nova Group Investments România, firmă deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, cu 15,71%, şi Lido, cu 11,8%. Astra Asigurare - Reasigurare, firmă controlată de Adamescu, a cumpărat vineri un pachet de 0,03% din acţiunile Intercontinental, pentru 27.000 de lei.

The Nova Group Investments a propus patru candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al companiei. Pe listă se regăsesc Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Adamescu, Lucian Ciofoaia, directorul diviziei de real estate a grupului, şi Daniel Onuţe. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite