JT Grup Oil își va majora capitalul cu 14 milioane de euro prin listarea la bursă

0
Publicat:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa din 22 mai, Prospectul pentru oferta publică iniţială de vânzare a 10 milioane de acţiuni în vederea listării JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO.

foto cotații bursă
Foto: Shutterstock

Potrivit unui comunicat al grupului, oferta publică iniţială, de zece zile lucrătoare, va începe pe 28 mai şi se va derula până la data de 10 iunie 2024.

Compania JT Grup Oil va emite 10 milioane de acţiuni ordinare noi ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de majorare a capitalului social. Valoarea unei acţiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei, iar preţul de ofertă la care vor fi tranzacţionate acţiunile este de 6,50 lei per acţiune. Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din preţul de ofertă şi astfel vor putea subscrie la preţul de 5,46 lei/acţiune.

Oferta publică este adresată investitorilor instituţionali şi de retail, investiţia minimă fiind de 300 de acţiuni. Alocarea acţiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi "pro-rata".

Listarea la BVB va majora capitalul social al JT Grup Oil cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul o va investi în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor şi în dezvoltarea şi extinderea gamei de servicii.

Intermediarul ofertei publice iniţiale este S.S.I.F. Interdealer Capital Invest S.A.

"Aprobarea Prospectului şi listarea JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti reprezintă un pas important în direcţia consolidării poziţiei noastre pe piaţă. Prin listarea pe piaţa bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, şi distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite", a declarat Bogdan Aldea, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi directorul general al JT Grup Oil S.A, în comunicatul citat.

La rândul său, Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil, a precizat că rezultatele din ultimii 10 ani arată o creştere constantă a cifrei de afaceri a companiei, de la 136 milioane de lei în 2014, la aproape 300 milioane de lei în 2023.

"Bazându-ne pe aceste cifre, din 2025 previziunile noastre arată o creştere a cantităţii vândute de la 50 de mii de tone la 500 de mii de tone anual, care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori, de la 300 milioane lei până la aproximativ 3 miliarde lei. De asemenea, ne aşteptăm ca profitul să înregistreze o evoluţie constantă având în vedere deţinerea propriului terminal, care va fi complet funcţional până la finalul acestui an. Creşterea profitului la aproximativ 80 milioane lei va fi generată de două surse suplimentare de venit, respectiv serviciile prestate în cadrul JT Terminal şi activitatea de trading pe JT Grup Oil S.A", a precizat Lebidov.

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiţia în acest proiect se ridică la 25 milioane de euro şi este finanţată integral din trei surse: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro.

JT Grup Oil S.A. desfăşoară operaţiuni de distribuţie de carburanţi în zona de sud-est a României cu ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe şi indicatoare pentru măsurarea cantităţii livrate. Pentru distribuţia de carburanţi în zona de nord a ţării, compania are parteneriate cu reprezentanţi ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

În ultimii zece ani, profitul companiei a fost de 51 milioane de lei.

Fondată în 2001, JT Grup Oil S.A. este dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România, în portul Constanţa. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepţie, iar banii obţinuţi în urma vânzării au fost investiţi în dezvoltarea reţelei de distribuţie de carburanţi. În 2008, compania a început să dezvolte reţeaua de distribuţie şi a introdus pe piaţă peste 250 de rezervoare dotate cu pompe şi indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. şi-a diversificat gama de produse şi a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deserveşte vasele comerciale pentru porturile Midia şi Constanţa. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite