Agricover Holding nu se mai listează la bursă: Nu mai îndeplinim parametrii

0
Publicat:

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA ("Agricover" sau "Compania") a hotărât să nu continue procesul de listare a acțiunilor la Bursa de Valori București ca urmare a faptului că, în condițiile de piață actuale, nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuți inițial.

Clădirea Bursei de Valori București
Agricover Holding nu se mai listează la bursă

"Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geo-politic, macroeconomic, și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile știind că modelul nostru de afaceri inovator va asigura profitabilitatea și ritmul de creștere urmărite. Suntem in continuare dedicați respectării celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, continuând în același timp angajamentul nostru de a promova inovația în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți investitorii care au participat la acest proces", a declarat Liviu Dobre, CEO la Agricover Holding.

Agricover Holding și-a asumat misiunea de a impulsiona creșterea durabilă a sectorului agricol, continuând în același timp să lucreze îndeaproape cu acționarii, clienții și partenerii săi pentru a-și atinge obiectivele pe termen lung.

În ultimele două decenii, Agricover a jucat un rol esențial în sprijinirea fermierilor din România, oferind acces la inputuri agricole, soluții de finanțare și inițiative emergente de digitalizare care promovează o agricultură sustenabilă și performanta. Angajamentul de neclintit al companiei față de principiile sănătoase de guvernanță corporativă, de un management pragmatic, de transparență și responsabilitate ne-a poziționat ca un jucător proeminent în sectorul agricol românesc.

În aprilie își anunțase oferta de acțiuni

Agricover Holding își anunțase intenția de a se luista la BVB la data de 11 aprilie 2023, cu o ofertă de maximum 145.436.236 acțiuni noi, ordinare, emise de Companie ca parte a unei majorări a capitalului social, precum și până la 800.622.551 acțiuni ordinare existente, deținute de actualii acționari ai Companiei, domnul Jabbar Kanani și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare („BERD”).

Oferta va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor de retail și instituționali din România și o ofertă destinată investitorilor eligibili din afara României, în conformitate cu prevederile Prospectului. În urma aprobării Prospectului de către ASF și a încheierii cu succes a Ofertei, Agricover intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București („BVB”). WOOD & Company Financial Services, a.s acționează în calitate de Coordonator Global Unic și Bookrunner pentru Ofertă. S.S.I.F. TRADEVILLE S.A. acționează ca Agent de Retail pentru Ofertă”, anunța în aprilie compania.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite