Gigantul chinez Shein se pregătește de listare la bursa de la Londra, după ce New York-ul l-a refuzat

0
0
Publicat:

Gigantul de modă Shein din China îşi intensifică pregătirile pentru o listare la Londra, după ce încercarea sa de a se înscrie la bursa din New York s-a confruntat cu obstacole de reglementare din partea parlamentarilor americani, au spus două persoane care cunosc această problemă, transmite Reuters.

foto logo Shein
Foto: Shutterstock

Retailerul online de modă intenţionează să informeze autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din China cu privire la schimbarea locului ofertei sale publice iniţiale (IPO) şi să depună dosarul cu documente la Bursa de Valori din Londra (LSE) luna aceasta, a spus una dintre surse.

Shein, care, conform uneia dintre surse, a fost evaluată la 66 de miliarde de dolari într-o strângere de fonduri de anul trecut, a început să discute cu echipele de consilieri financiari şi juridici din Londra pentru a explora o listare la LSE, la începutul acestui an, a spus sursa şi o altă persoană familiarizată cu problema.

Compania de modă înfiinţată în China a abordat, de asemenea, administratorii de fonduri din Londra pentru întâlniri introductive înainte de listarea planificată, a declarat o altă sursă cu imformaţii directe.

Shein şi LSE au refuzat să comenteze.

Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC) nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Shein a depus în noiembrie, în mod confidenţial, documentele pentru IPO la Comisia pemntru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA şi a abordat CSRC pentru a solicita aprobarea Beijingului în aceeaşi lună, au spus surse.

Planul pentru o IPO din SUA este încă oficial pe masă, dar compania cu sediul în Singapore s-a chinuit să îndepărteze obstacolele de reglementare atât în SUA, cât şi în China, pe fondul criticilor parlamentarilor americani cu privire la presupuse practici incorecte în muncă şi procese din partea concurenţilor.

La începutul acestui an, CSRC a informat pe Shein că autoritatea de reglementare nu va recomanda o IPO în SUA din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare al companiei, a spus o sursă separată.

Deşi Shein se pregăteşte acum pentru o IPO la Londra, încă preferă New Yorkul ca loc de listare şi intenţionează să-şi menţină aplicaţia la SEC, pentru cazul în care va avea loc o schimbare în poziţia autorităţilor de reglementare din SUA, a spus a doua sursă.

De asemenea, ar putea urmări o listă secundară la New York în urma IPO-ului său de la Londra, atunci când va considera că climatul politic al SUA este mai favorabil, a adăugat a doua sursă. Compania s-a confruntat cu un control mai dur decât se aştepta din partea autorităţilor de reglementare din SUA, într-un an electoral. Într-un semn al naturii grele a procesului de aplicare, SEC încă nu a avansat depunerea IPO a lui Shein, au spus cele două surse. SEC nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Planul Shein de a informa autoritatea de reglementare chineză cu privire la IPO-ul de la Londra ar supune-o aprobării de la Beijing în temeiul noilor reguli de listare pentru firmele chineze care se listează în străinătate, au spus prima sursă şi o sursă separată.

IPO, dacă se va concretiza, ar putea fi una dintre cele mai mari la nivel global în acest an, au spus surse.

Pentru Londra, ar putea marca o schimbare după ce companii precum designerul de cipuri din Marea Britanie Arm au ales să se listeze la New York pentru a urmări fonduri mai mari de lichiditate.

În acest an, au existat doar patru IPO-uri în Marea Britanie, dintr-un total de peste 30 în Europa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite