Isărescu şi Orban, discuţii despre impactul coronavirusul asupra economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugur Isărescu şi Ludovic Orban FOTO gov.ro
Mugur Isărescu şi Ludovic Orban FOTO gov.ro

Şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că miercuri, la ora 16:00, va avea loc prima reuniune a grupului de lucru interinstituţional pentru evaluarea impactului economic al efectelor epidemiei de coronavirus în România, scrie Agerpres.

La această primă şedinţă vor participa prim-ministrul Ludovic Oban, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.

„Obiectivul acestui grup de lucru este de a identifica atât riscurile economice, cât şi măsurile necesare care urmează a fi adoptate în perioada următoare pentru a reduce aceste riscuri. În acest moment, la nivelul Cancelariei primului ministru şi la nivelul ministerelor implicate sunt mai multe analize în desfăşurare şi vor fi prezentate mâine aceste estimări şi prognoze pentru perioada următoare”, a spus Dancă.

În şedinţa de Guvern de marţi a fost adoptat memorandumul care prevede crearea acestui grup de lucru, având va obiectiv analiza impactului economic, financiar şi bugetar generat de efectele epidemiei de coronavirus în România şi în relaţiile economice pe care le are România cu statele afectate de epidemie.

Din acest grup de lucru, coordonat de către cancelaria prim-ministrului şi de către Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul de Politici Economice şi Sociale, mai fac parte: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, vor fi implicate în dezbaterea şi analiza riscurilor economice şi în elaborarea propunerilor de măsuri pentru reducerea acestor riscuri: Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Institutul Naţional de Statistică, Institutul de Economie Mondială şi Consiliul Concurenţei.

La lucrările acestui grup de lucru vor lua parte din partea mediului de afaceri: Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Coaliţia pentru Dezvoltarea României şi Asociaţia Română a Băncilor, dar vor putea fi invitate şi alte organizaţii şi asociaţii reprezentative din zona socială şi economică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite