Internship-uri pentru studenţi: Se caută stagiari în HR, contabilitate, vânzări şi inginerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: 3 Pillar Global
Foto: 3 Pillar Global

Aproximativ 400 de poziţii de internship au fost deschise în ultima lună, pentru studenţi sau proaspeţi absolvenţi, potrivit datelor furnizate de platforma de recrutare BestJobs.

Conform sursei citate, din ce în ce mai multe companii deschid poziţii pentru stagiari în această perioadă, cele mai multe dintre ele în domenii precum HR, contabilitate, vânzări, IT şi inginerie. 

Pe platforma de recrutare BestJobs mai sunt disponibile, de asemenea, poziţii în marketing şi producţie, alături de programe de internship 360, menite să familiarizeze stagiarii cu mai multe arii dintr-o companie, precum Consumer Experience, Key Accounts, Brand Retail, Commercial Strategy, Call Center & Remote Activation, IT, Manufacturing, HR, Marketing & Digital.

„Pentru studenţi, internship-ul reprezintă o oportunitate de a adăuga experienţă la CV, de a se familiariza cu domeniul în care şi-au făcut studiile şi de a observa dinamica activităţii în cadrul unei companii. Numai în ultima lună, nivelul aplicărilor au fost de 10 la 1. Mai exact, 10 candidaţi se bat, în medie, pentru fiecare poziţie de internship deschisă, conform datelor înregistrate în ultima lună în platformă.”, transmite sursa citată.

Companiile care au creat cea mai mare competiţie între candidaţi, conform numărului de aplicări din ultima lună, au fost Unicredit (Bucureşti), Enel (Bucureşti şi Timişoara), PayU (Bucureşti), Thales Systems România (Bucureşti) şi Yazaki Component Technology SRL (Timişoara).

Oraşele în care studenţii au avut parte de cele mai multe oportunităţi de înrolare într-un program de internship au fost Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Arad şi Iaşi. Poziţii disponibile sunt şi în localităţi precum Gearmata, Vălenii de Munte, Urlaţi, Agigea şi Vatra Dornei.

Majoritatea programelor de internship disponibile au câte 2 sau 3 poziţii deschise, iar 10% dintre ele oferă peste 20 de locuri în companie.

Pe lângă stagiile care urmăresc doar instruirea colegilor temporari cu privire la activităţile operaţionale ale companiei şi nu cer cunoştinţe în afara celor de bază, unele programe de internship au avut şi anumite criterii de selecţie, cum ar fi cunoaşterea unei limbi străine, cele mai căutate fiind engleza, franceza, germana şi italiana.

citeşte şi: Stimulente pentru companiile care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţei. Câţi bani pot primi de la stat

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite