Insolvența Kusadasi: Ce trebuie să facă turiștii care și-au luat sejururi prin agenție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția de turism Kusadasi, care și-a cerut insolvența în urmă cu o săptămână, vine cu o serie de precizări privind solicitările care ar putea veni din partea celor care și-au cumpărat sejururi prin agenție.

Agenția de turism Kusadasi și-a cerut insolvența
Agenția de turism Kusadasi și-a cerut insolvența

„Din respect pentru turiști și în deplină înțelegere a situației, facem tot posibilul să depășim acest moment, inclusiv cu ajutorul colegilor din piață (cărora le mulțumim pe această cale pentru solidaritate). Îi asigurăm pe turiști de transparență; analizăm fiecare rezervare în parte și căutăm cele mai bune soluții pentru a onora contractele.

Activitatea se va desfășura online, iar corespondența se poate face astfel: pentru turiștii direcți la adresa de e-mail iancu@kusadasi.ro, iar pentru agențiile partenere/revânzătoare parteneri@kusadasi.ro.

Se va răspunde punctual, fiecărei cereri, în ordinea plecărilor. Agenția de Turism Kusadasi a depus cerere de reorganizare a activității deoarece trecem printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Suntem o agenție cu experiență de 25 ani. Ultimii 3 ani au fost intenși, cu multe provocări pentru domeniul serviciilor turistice. Nu abandonăm și vrem să găsim soluții pentru această situație”, a precizat Kusadasi.

Cererea de insolvență/faliment a fost depusă la Tribunalul București la data de 14 iulie sub numărul 21480/3/2023, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie a.c.

Kusadasi a organizat excursii cu zboruri charter de la Suceava spre Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt).

Vineri, Ministerul Economiei a anunțat că a demarat o acțiune de control la sediul agenției de turism organizatoare Kusadasi (Licență nr. 52/29.10.2018), în scopul verificării situației operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii și a serviciilor de călătorie asociate comercializate.

Potrivit ministerului, agenția de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanță, a insolvenței. Precizăm că societatea comercială menționată a depus, la data de 14 iulie a.c., o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței, cu posibilitate de reorganizare a activității.

În prezent, agenția de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie. Potrivit declarațiilor reprezentanților agenției de turism, toate plecările, până la data de 24 iulie a.c., sunt ferme și confirmate. În continuare, situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite