Agenția de turism Kusadasi a vândut sute de pachete turistice. Ce se va întâmpla dacă intră în insolvență

0
Publicat:

 Ministerul Economiei a demarat un control la agenția de turism Kusadasi, în scopul verificării situației operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii de călătorie comercializate.

Piscina luminată în albastru, noaptea, la malul mării
Ministerul Economiei a demarat un control la agenția de turism Kusadasi FOTO Shutterstock

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a deschis joi, 20 iulie a.c., o acțiune de control la sediul agenției de turism organizatoare Kusadasi (Licență nr. 52/29.10.2018), în scopul verificării situației operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii și a serviciilor de călătorie asociate comercializate.

Potrivit ministerului, agenția de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanță, a insolvenței. Precizăm că societatea comercială menționată a depus, la data de 14 iulie a.c., o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței, cu posibilitate de reorganizare a activității.

În prezent, agenția de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie. Potrivit declarațiilor reprezentanților agenției de turism, toate plecările, până la data de 24 iulie a.c., sunt ferme și confirmate. În continuare, situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual.

Una dintre cele mai cunoscute agenții de turism, datorită destinațiilor preferate de români, și-a cerut recent falimentul, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie a.c.

Cererea de insolvență/faliment a fost depusă la Tribunalul București la data de 14 iulie sub numărul 21480/3/2023, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie a.c.

Kusadasi a organizat excursii cu zboruri charter de la Suceava spre Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt).

Kusadasi SRL este una dintre cele mai mari și mai vechi agenții de turism din România. A fost înființată în 1998, în urmă cu 25 de ani și, dacă la început se concentra pe destinația Kusadasi și alte locații din Turcia, de-a lungul anilor portofoliul a fost extins permanent, agenția devenind unul dintre cei mai importanți touroperatori pe Turcia, Egipt și, mai nou, pe Tunisia.

Pentru această vară, Kusadasi organizează excursii cu zboruri charter de la Suceava spre Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt). De asemenea, oferta Agenției de Turism Kusadasi cuprinde vacante cu zboruri charter spre Turcia, Egipt și Tunisia, cu plecări din Iași, Cluj, București, Baia Mare, Sibiu, Timișoara sau Târgu Mureș.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite