INFOGRAFIE Când cumpără online cu cardul de credit, românii cheltuiesc în medie 750 de lei. Pe ce dau banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
carduri

Românii care fac achiziţii online cu cardul de credit plătesc în medie 750 de lei, potrivit datelor unui studiu realizat de Netopia mobilPay. De asemenea, clienţii plătesc sume duble atunci când achită contravaloarea produselor în rate, alegând produse de valoare mai mare, în special în noiembrie, de Black Friday, când cei mai mulţi optează pentru rate pe 12 luni.

Valoarea totală a tranzacţiilor în rate procesate de companie anul trecut a cumulat circa 10% din totalul sumelor cu cardul bancar pe care le-a procesat, iar cele mai multe au fost înregistrate în noiembrie, cu ocazia campaniilor promoţionale de Black Friday.

Bucureştiul şi marile oraşe duc greul pieţei

Peste jumătate dintre tranzacţiile online în rate sunt realizate de persoanele din Bucureşti, urmate de Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov, fiecare cu o pondere de maxim 5%.

Românii cumpără cel mai mult online cu cardul de credit produse tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion şi produse cosmetice.

În luna noiembrie se înregistrează cele mai mici valori medii ale plăţilor în rate, chiar dacă sunt realizate cele mai multe achiziţii online în rate.

Cumpărătorii au tendinţa de a opta pentru cât mai multe rate, majoritatea pe durata a 12 luni.

Clienţii aleg să facă astfel de cheltuieli într-un anume moment al anului, le bugetează pe 12 luni şi, cu ocazia aceasta, lichidează şi linia de credit, arată reprezentanţii Netopia mobilPay.

carduri credit
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite