Banca viitorului: identificarea cu amprentă digitală, videochat şi recunoaşterea tipului de client după haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Băncile ar putea emite în mai puţin de un an primele credite online, spune Antim Iordache, director pe segmentul de Carduri şi Online Banking la Idea Bank, prima bancă din piaţă care a emis carduri de credit la distanţă.

Totuşi, dacă multe procese cu banca vor intra în zona digitală, cum ar fi dialogul video cu funcţionarii bancari sau identificarea pe bază de amprenta digitală, oficialul Idea Bank crede că nu va exista nicio bancă 100% digitală. 

 "În toate procesele noastre, până la urmă, în spate se află tot un om. Şi fie că vom vorbi despre o consiliere care se face printr-un videochat, fie că vorbim despre consiliere care se va face în sucursală, există anumite produse, facilităţi, pentru care avem nevoie de explicaţii", a spus Iordache.

 Nu este vorba de produsele simple, cum ar fi cardurile sau conturile de economii, ci de creditele pe termen mai lung, de valori mai mari, pentru care un client vrea să înţeleagă ce implică aceste împrumuturi. Pe de altă parte, Idea Bank a făcut deja paşi mari în mutarea unor operaţiuni simple în zona digitală, cum ar fi emiterea de carduri de credit la distanţă, şi plănuieşte ca în acest an să introducă şi creditele online. 

"Tinerii din ziua de astăzi nu prea mai vor să vorbească direct cu băncile, dar vor dori...citeşte continuarea pe wall-street.ro 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite