Indicele NewMoney: câţi „corporatişti” lucrează în zona Bucureşti-Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În medie, unu din patru an­ga­jaţi din zona Bucu­reşti-Ilfov lu­crează în noile clădiri de birouri construite în ulti­mii ani. După ce au schimbat la faţă partea de nord a ora­şului, care a devenit un centru de afaceri în ade­vărul sens al cuvântului, dezvoltatorii de birouri şi-au mutat atenţia acum şi către alte zone ale Capitalei pentru a ridica noi clădiri, care vor adăposti la rândul lor mii şi mii de angajaţi.

Aproape 270.000 de angajaţi lucrează în turnu­rile de birouri din Bucureşti, construite preponderent în ultimul deceniu, potrivit calculelor NewMoney pe baza datelor de la compania Cushman & Wakefield Echinox. Iar aceasta în contextul în care în regiunea Bucureşti-Ilfov lucrează peste un milion de salariaţi.

Anul trecut, stocul de birouri moderne din Capitală a ajuns la aproape 2,7 milioane de metri pătraţi, de trei ori mai mare faţă de anul 2007. Numai în anul 2017 au intrat în piaţă clădiri office de circa 140.000 de metri pă­traţi, iar pentru anul 2018 estimările arată că alţi 300.000 de metri pătraţi ar urma să fie inau­guraţi, în special în zona central-vestică, con­siderată noul centru de birouri al Capitalei.

De altfel, în Bucureşti se con­turează noi poli în care vor lucra zeci de mii de persoane, după ce zona de nord a Capitalei – Calea Floreasca-Barbu Văcărescu, respectiv Pipera – a devenit din ce în ce mai aglo­merată. Astfel, zona Orhideea este unul dintre cele mai noi pariuri ale dezvoltatorilor de spaţii de birouri. Deja a fost inau­gurată aici o primă clădire de birouri – The Bridge a dezvoltatorului Forte Partners –, iar în apropierea Pasajului Basa­rab se mai află în construcţie şi alte proiecte office, care ar urma să fie gata în 2018 sau în 2019. Pe de altă parte, şi zona Expo­ziţiei–Piaţa Presei Libere se pregă­teşte să de­vină un punct fier­binte pe harta birourilor, mai ales că pe aici ar urma să treacă (în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat) o linie de metrou care va lega oraşul de Aeroportul Otopeni.

Citeşte mai mult pe NewMoney.ro

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri