Încă un gigant tehnologic anunță concedieri masive. Câți oameni își vor pierde locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Yahoo intenţionează să concedieze mai mult de 20% din forţa de muncă totală, ca parte a unei restructurări majore a diviziei sale de tehnologie pentru publicitate, transmite Reuters.

Yahoo anunță concedieri masive, Foto: Arhivă Adevărul
Yahoo anunță concedieri masive, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit sursei citate, reducerile vor afecta aproape 50% dintre angajaţii din domeniul tehnologiei pentru publicitate ai Yahoo, până la sfârşitul acestui an, inclusiv aproape 1.000 de angajaţi în această săptămână, a spus compania.

Yahoo, care este deţinută de firma de capital privat Apollo Global Management, de la o achiziţie de 5 miliarde de dolari efectuată în în 2021, a adăugat că această măsură va permite companiei să îşi reducă concentrarea şi să investească în afacerea sa emblematică din domeniul publicităţii, numită DSP.

Restructurarea a fost decisă din cauză că mulţi agenţi de publicitate şi-au redus bugetele de marketing, ca răspuns nivelul record alinflaţiei şi la incertitudinea continuă cu privire la o recesiune.

O serie de companii americane, de la Goldman Sachs Group la Alphabet, au concediat, de asemenea, mii de persoane în acest an, pentru a se proteja de scăderea cererii cauzată de inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor.

La începutul acestei săptămâni, Dell a anunțat concedieri masive, urmând să dea afară peste 6.650 de angajați, precizând că în ultima perioadă a scăzut cererea de produse din gama sa.

Concret, Dell Technologies spune că va elimina aproximativ 5% din rolurile la nivel mondial, aproximativ 6.650 de angajați, deoarece se confruntă cu o scădere a cererii de computere personale.

În ianuarie, Alphabet, compania care deţine Google şi YouTube, a anunţat că renunţă la 12.000 de angajaţi, adică șase la sută din posturi, la doar câteva zile după ce şi Microsoft a decis să concedieze 10.000 de angajaţi, informează Reuters.

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, le-a comunicat angajaţilor într-o circulară că firma îşi revizuieşte în prezent produsele, angajaţii şi priorităţile, ceea ce necesită concedieri în mai multe sectoarele de activitate.

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul lunii ianuarie, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite