Un gigant din tehnologie concediază 6.650 de oameni

0
Publicat:

Un gigant în tehnologie anunță concedieri masive, urmând să dea afară peste 6.650 de angajați, scrie presa internațională, precizând că în ultima perioadă a scăzut cererea de produse din gama sa.

O tânără lucrează la un laptop
Un nou gigant în tehnologie anunță concedieri masive

Dell Technologies spune că va elimina aproximativ 5% din rolurile la nivel mondial, aproximativ 6.650 de angajați, deoarece se confruntă cu o scădere a cererii de computere personale.

Compania a confirmat știrea într-un luni dimineața. Dell se confruntă cu condiții de piață care „continuă să se erodeze cu un viitor incert”, a scris co-șeful operațional Jeff Clarke într-o notă publicată ulterior The Irish Times.

În aceasta, el a spus că firma a renunțat deja la angajările externe, a limitat călătoriile și și-a redus cheltuielile pentru serviciile externe, dar că măsurile „nu mai sunt suficiente. Acum trebuie să luăm decizii suplimentare pentru a ne pregăti pentru drumul de urmat.”

El a continuat subliniind o serie de modificări structurale care trebuie întreprinse și a spus că acestea vor necesita pierderea locurilor de muncă.

Compania are aproximativ 5000 de angajați în Irlanda, în Limerick, Cork și Dublin și, deși nu au fost disponibile imediat detalii despre numărul de angajați ai operațiunii irlandeze care ar putea fi afectat, cifra de 5% ar sugera aproximativ 250.

Mișcarea urmează anunțurilor similare de la Google, Amazon și Microsoft din ultimele săptămâni, cu o creștere semnificativă a concedierilor în sector.

Ministrul pentru întreprinderi Simon Coveney se află în prezent în Statele Unite pentru o serie de întâlniri cu companii importante, la care se intenționează să argumenteze că Irlanda rămâne un loc atractiv pentru marii angajatori din străinătate în care să facă afaceri.

Înainte de a pleca, el a spus: „Impactul asupra Irlandei până acum al anunțurilor din sectorul tehnologic nu seamănă cu impactul asupra altor țări și alte părți ale lumii, dar va avea impact asupra unor oameni, iar statul va fi acolo pentru a-i sprijini pe aceștia. oameni. Avem o economie foarte puternică în acest moment și un sector tehnologic foarte puternic.

„Spre deosebire de multe alte țări din Uniunea Europeană și din întreaga lume, în contextul vântului împotriva cu care ne-am confruntat anul trecut din cauza costurilor crescute, a perturbărilor dramatice ale lanțurilor de aprovizionare și așa mai departe, companiile și multinaționalele irlandeze de aici în Irlanda au avut rezultate remarcabile. puternic. Dar nu vom fi imuni de consecințele unora dintre deciziile globale care sunt luate în sălile de consiliu, în special în SUA, în ceea ce privește afacerile globale.”

După un boom PC-urilor din epoca pandemiei, compania și alți producători de hardware au văzut că cererea este în creștere. Analistul de industrie IDC a declarat că datele preliminare arată că livrările de computere personale au scăzut brusc în al patrulea trimestru din 2022.

Dintre companiile importante, Dell a înregistrat cea mai mare scădere – 37% comparativ cu aceeași perioadă din 2021, potrivit IDC. Dell generează aproximativ 55% din veniturile sale din computere.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri