Încă un Boeing cu probleme tehnice: Avionul operat de KLM, nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Amsterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion Boeing 777 operat de compania aeriană olandeză KLM s-a întors duminică pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce a raportat o problemă tehnică nespecificată, a anunţat controlorul naţional al traficului aerian, relatează Reuters.

Avion Boeing 777 în zbor
Un Boeing 777 operat de KLM nevoit să se întorcă în Amsterdam din cauza problemelor tehnice

Zborul KLM705 cu destinaţia Rio de Janeiro, Brazilia, a făcut cale întoarsă când se afla deasupra Belgiei vecine, cerând să aterizeze ca măsură de precauţie, a declarat o purtătoare de cuvânt a controlorului aerian olandez.

Deocamdată nu este clar ce anume a fost în neregulă, menţionează Reuters.

Anul acesta aeronavele Boeing au fost afectate de o serie de probleme tehnice, inclusiv defecte de fabricaţie, plus dezvăluiri stânjenitoare ale unor foşti angajaţi, ceea ce a pus compania într-o situaţie delicată.

În ultima vreme, Boeing a fost în centrul atenției din cauza unei serii de accidente și defecțiuni ale avioanelor sale. Compania a început anul cu un nou incident care a implicat un Boeing 737 Max operat de Alaska Air, aflat în serviciu de doar două luni și care a pierdut o ușă de urgență după șase minute de zbor, ceea ce a dus la decompresie. Toate companiile aeriene care foloseau acest model au fost nevoite să oprească temporar aeronavele la sol pentru a efectua verificări speciale cerute de FAA (Autoritatea Aviatică Federală Americană), ceea ce a condus la perturbări ale programului.

Problemele au continuat cu alte câteva incidente, cum ar fi flăcările care au ieșit din motorul unui Boeing 737-900, raportarea a zeci de răniți la bordul unui Boeing 787 Dreamliner care a suferit o cădere bruscă de altitudine, în timp ce într-un alt caz un Boeing 777 a pierdut un pneu. Potrivit site-ului visual capitalist, în ultimii 10 ani au existat mult mai multe incidente în care a fost implicat mai mult Boeing decât Airbus, atât în SUA cât și deasupra apelor internaționale. Acestea au culminat în 2023, când au avut 137 de incidente în care au fost implicate aeronave civile Boeing și doar 40 în care a fost implicat Airbus. În 2024, până la sfârșitul lunii februarie, au existat 20 de incidente cu aeronave Boeing și doar 4 cu aeronave Airbus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite