Un inginer Boeing a vorbit despre defecte grave ale fuzelajului 787 Dreamliner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sam Salehpour a declarat că fuzelajul aeronavei este furnizat pentru asamblare în mai multe piese de la diferiți producători, iar aceste piese nu au aceeași formă la îmbinări.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Un inginer de la corporația americană Boeing a relatat despre prezența unor defecte grave la fuzelajele aeronavelor Boeing 787 Dreamliner cu rază lungă de acțiune.

Specialistul Sam Salehpour și-a detaliat acuzațiile într-un interviu pentru The New York Times și în documente trimise Administrației Federale a Aviației (FAA) din SUA. El a spus că problemele au apărut în urma modificărilor în procesul de instalare și fixare a secțiunilor mari de fuzelaj pe linia de asamblare. Potrivit acestuia, fuselajul Boeing 787 Dreamliner este furnizat pentru asamblare în mai multe piese de la diferiți producători, iar aceste piese nu au aceeași formă la îmbinări.

FAA a confirmat ziarului că agenția analizează acuzațiile lui Salehpour, care a lucrat la Boeing mai bine de 10 ani. Publicația nu precizează dacă în prezent este angajat al corporației.

La sfârșitul lunii martie, serviciul de presă Boeing a anunțat că directorul general al corporației, David Calhoun, își va părăsi postul la sfârșitul anului 2024, pe fondul unor probleme tehnice și incidente cu avioanele companiei. Calhoun, într-o scrisoare către angajații Boeing, a spus că incidentul din ianuarie, care a implicat un Boeing 737 MAX Alaska Airlines, care s-a depresurizat și a făcut o aterizare de urgență la scurt timp după decolare și a pierdut o parte din fuzelaj, „a fost un punct de cotitură” pentru corporație. După acest incident, FAA a dispus suspendarea temporară a funcționării acestui tip de aeronave și efectuarea de inspecții. Aceste inspecții au durat șase săptămâni și au afectat atât Boeing, cât și Spirit AeroSystems, care produce fuselajul aeronavei. În martie, The New York Times a relatat că Boeing a eșuat în 33 din 89 de inspecții FAA. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite