Ce preferinţe au chiriaşii în acest an

Ce preferinţe au chiriaşii în acest an

Chiriaşii preferă garsonierele şi apartamentele cu două camere complet utilate şi mobilate, dar când e vorba despre apartamente cu trei camere vor să îşi aducă propriul mobilier, se arată într-un studiu realizat de Nordis. Alte criterii de selecţie sunt în acest an locul de parcare, vederea de pe terasă, paza blocului şi existenţa unor facilităţi precum sală de fitness, saună, piscină şi grădină interioară în cadrul complexului rezidenţial.

Preferinţele chiriaşilor s-au schimbat radical anul acesta faţă de 2016, consideră specialiştii în imobiliare, argumentând că, anul trecut criteriul determinant în alegerea unei proprietăţi premium de închiriat era bugetul, în timp ce anul acesta un impact foarte mare asupra deciziei îl au finisajele şi mobilierul.
 
Astfel, în cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, cu una sau două camere, chiriaşii preferă locuinţele complet mobilate şi utilate. 
 
„Mobilierul şi finisajele în nuanţe deschise, calde sunt în topul preferinţelor chiriaşilor (70% din alegeri)”, consideră specialiştii din grupul de firme imobiliare Nordis.  
 
În ce priveşte apartamentele cu minim 3 camere, chiriaşii preferă să îşi aducă propriul mobilier, însă apreciază în mod deosebit finisajele de foarte bună calitate, iar disponibilitatea unui loc de parcare reprezintă o condiţie esenţială (80% chiriaşi).
 
„Cel mai mare succes îl au proprietăţile personalizate cu obiecte de decor, echilibrate cu accente de culoare sau textură, finisaje moderne, terase generoase, pază permanentă, situate într-un ansamblu rezidenţial cu facilităţi precum piscină, saună, sală de fitness”, menţionează experţii în imobiliare.
 
Spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, anul acesta tendinţa este ca pentru proprietăţile de dimensiuni mai mari chiriaşii să îşi aducă propriul mobilier. În continuare, în cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, de tipul celor cu două camere, chiriaşii solicită ca ele să fie mobilate şi utilate complet.
 
Locurile de parcare sau terasa înclină balanţa
 
Alte criterii importante de selecţie a unui apartament premium de închiriat sunt în acest an locul de parcare, vederea de pe terasă, paza blocului şi existenţa unor facilităţi precum sală de fitness, saună, piscină sau grădină interioară în cadrul complexului rezidenţial.
 
„Dacă anul trecut criteriul determinant în alegerea unei proprietăţi premium de închiriat era bugetul, anul acesta un impact foarte mare asupra deciziei îl au finisajele şi mobilierul. Cel mai mare succes îl au proprietăţile cu finisaje moderne, de calitate şi mobilier în ton cu tendinţele actuale. Culorile calde, nuanţele deschise sunt preferate de 70% dintre chiriaşi, în detrimentul tonurilor închise. De un mare succes în rândul chiriaşilor se bucură proprietăţile personalizate: obiectele de decor, accentele de culoare sau textură, într-o proporţie echilibrată, atrag rapid atenţia chiriaşilor”, declară Florin Poştoacă, Managerul Departamentului de Investiţii din cadrul Nordis.
 
Potrivit acestuia, mai mult de 80% dintre chiriaşii care sunt dispuşi să plătească lunar o chirie mai mare de 1.000 euro/lună au nevoie de cel puţin un loc de parcare.
 
 
Străinii, interesaţi şi de securitatea imobilului
 
Pee de altă parte, aproximativ 50% dintre chiriaşii străini sunt interesaţi de securitatea imobilului. Agenţii de pază, precum şi camerele de supraveghere constituie un avantaj, iar în unele situaţii o condiţie esenţială.
 
În cazul bugetelor mari, chiriaşii sunt mult mai selectivi, în topul criteriilor de căutare din 2017 fiind: amplasamentul, calitatea imobilului, vederea, finisajele şi dotările sau nivelul de securitate. 
 
Preferate sunt imobilele aflate în complex rezidenţial, cu pază permanentă, curte interioară, sală de fitness, saună sau piscină. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: