Imaginea Publică Iniţială: Listarea Hidroelectrica lumineaza imaginea premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul după care se va face listarea Hidroelectrica este cel al Romgaz din noiembrie 2013, cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi cu certificate globale de depozit (GDR) la Bursa din Londra
Modelul după care se va face listarea Hidroelectrica este cel al Romgaz din noiembrie 2013, cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi cu certificate globale de depozit (GDR) la Bursa din Londra

Hidroelectrica e încă în insolvenţă, dar premierul anunţă nu doar vânzarea anul acesta a până la 25% din acţiunile companiei, ci şi un ”profit uriaş” înainte de listarea. Realitatea din spatele declaraţiilor oficiale e însă puţin diferită, scrie Adevărul Financiar.

Optimismul premierului nu este însă şi al administratorului judiciar al companiei, Remus Borza, care spunea în luna februarie pentru Adevărulfinanciar.ro că se aşteaptă la listarea la Bursă abia în cursul anului viitor. Povestea a început odată cu încheierea acordului cu FMI, care prevede lansarea unei oferte publice iniţiale la finele lunii iunie 2014, pentru 15% din acţiunile deţinute de stat la Hidro şi Complexul Energetic Oltenia.

Pentru Hidroelectrica se anticipează chiar majorarea la 25% a ofertei din acţiunile deţinute de stat.  Modelul după care se va face listarea este cel al Romgaz din noiembrie 2013, cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi cu certificate globale de depozit (GDR) la Bursa din Londra. Amânarea cotării la bursă are la bază prelungirea stării de insolvenţă. Compania a ieşit din insolvenţă la jumătatea anului 2013, după ce şase din cele zece contracte directe de vânzare a enrgiei au fost reziliate, Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă la începutul anului 2014.

Listarea Hidroelectricii a început cu stângul încă de la selecţia intermediarului. Procesul a fost reluat după ce prima licitaţie, câştigată în aprile 2012 asocierea dintre BRD şi Citigroup – Societe Generale – Intercapital Invest pentru a asista listarea Hidroelectrica a fost anulată. Atunci se vorbea de un pachet de 10% din acţiunile statului ce ar fi făcut obiectul ofertei publice iniţiale (OPI).

Citeşte mai multe pe Adevărul Financiar

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite