Guvernul vrea desfiinţarea Măsurii 3 pentru IMM-uri şi relocarea banilor către Măsura 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a iniţiat un proiect de OUG care vizează desfiinţarea Măsurii 3, granturi pentru investiţie acordate IMM-urilor, în forma ei actuală, transmite Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, măsura ar urma să se refacă pe programul de finanţare europeană REACT-EU, până atunci, însă, proiectul de OUG prevede relocarea sumelor prevăzute pentru Măsura 3 la Măsura 2. 

Ministerul Economiei aminteşte că în cazul Măsurii 3 au fost depistate o serie de vicii la înscrierea pe liste, fiind suspectate fraude, pentru care a fost sesizată şi DNA.

„Schimbările preconizate urmăresc anularea in forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanţare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU.”, informează Ministerul Economiei.

Sursa citată menţionează că, Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanţare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricţonaţi prin criterii de eligibilitate să îşi redepună aplicaţia în vederea obţinerii de granturi.Dezbaterea publică a proiectului va dura 10 zile.

În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. De asemenea, au fost depistate o serie de vicii la înscrierea pe liste, fiind suspectate fraude, pentru care ministrul Economiei Claudiu Năsui a sesizat DNA.

Măsurile 1, 2 şi 3 sunt parte dintr-un pachet de sprijin al companiilor afectate de criza COVID-19, a căror activitate a fost interzisă ori redusă în perioada stării de urgenţă sau de alertă. 

Prin Măsura 1 - microgranturi au fost acordate companiilor ajutoare de stat de câte 2.000 de euro. Prin Măsura 2 - granturi pentru capital de lucru au fost acordate granturi pentru capital de lucru de 2.000-150.000 euro. Prin Măsura 3 ar fi urmat să fie acordate granturi pentru investiţii cuprinse între 50.000 şi 200.000 de euro. 

*Proiectul poate fi consultat aici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite