Guvernul şterge datoriile Poştei Române către ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
posta romana mediafax

Guvernul României a adoptat joi Hotărârea privind participarea statului român cu 170 milioane de lei la majorarea capitalului social al Poştei Române, suma fiind destinată achitării datoriilor restante la bugetul general consolidat.

Procedura de capitalizare a Poştei Române s-a declanşat, joi, prin adoptarea  Hotărârii de Guvern privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei.

Prin adoptarea acestui act normativ, statul participă la capitalizarea Poştei Române cu 170 milioane de lei, sumă destinată ştergerii datoriilor către ANAF.

“Aşteptăm publicarea actului normativ (HG privind capitalizarea Poştei) în Monitorul Oficial, dar până atunci, aş vrea să marchez acest moment istoric pentru Poşta Română. Este vorba, într-adevăr, de o dublă investiţie în Poşta Română, o investiţie de capital, cu care datoriile noastre către ANAF sunt practic stinse, cât şi o investiţie de încredere în capacitatea Poştei de a redeveni o companie puternică şi profitabilă”, a declarat Elena Petraşcu, directorul general al Poştei Române.

Poşta Română va proceda la convocarea Adunării Generale a Acţionarilor, conform prevederilor legale, pentru definitivarea procesului de capitalizare, ceea ce reprezintă o etapă importantă în demararea propriu-zisă a procesului de majorare a capitalului social.

Compania are aproximativ 24.000 de angajaţi.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri