Guvernul adoptă OUG anti-speculă. Ciucă: Să asigurăm un cadru echilibrat şi onest între cerere şi ofertă/ Premierul cere verificarea preţurilor la combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca Sedinta de guvern FOTO gov.ro

Guvernul României adoptă joi ordonanţa de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative, a anunţat premierul României la deschiderea şedinţei Executivului.

"Vom aproba OUG privind combaterea acţiunilor speculative. Este o ordonanţă de urgenţă pe care avem datoria să o aprobăm", a declarat premierul, menţionând că astfel vor putea fi evitate situaţii precum cum creşterea preţurilor unor produse în situaţii excepţionale, precum pandemia de COVID-19 sau războiul din Ucraina.

"Avem datoria să ne protejăm cetăţenii, să ne protejam mediul de afaceri. Cred că este important să asiguram un cadru cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere si oferta pentru a comnbate orice creştere artificială a preţurilor"m a completat Nicolae Ciucă.

Premierul României susţine că le-a cerut miniştrilor Energiei şi Finanţelor să verifice elemente legate de preţul carburanţilor pentru a se putea lua o decizie la nivelul guvernului cu privire la modul în care s-a ajuns la preţul actual.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite