Ciucă: Dorim simplificarea procedurile pentru realizarea investiţiilor în ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii companiei Merck Sharp & Dohme, deschiderea Guvernului privind investiţiile, în special în domeniul cercetării, dar şi pentru digitalizarea economiei şi dezvoltarea sistemului de sănătate publică. Premierul a explicat că, fiind în procedură de aderare la OCDE, ne adaptăm standardelor statelor mei devoltate, inclusiv din perspectiva digitalizării.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Merck Sharp & Dohme. Cu acest prilej, premierul a subliniat deschiderea manifestată de Guvern faţă de investiţiile realizate în ţară, în special în domeniul cercetării-dezvoltării, dar şi pentru digitalizarea economiei şi dezvoltarea sistemului de sănătate publică”, a informat Guvernul într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, premierul a transmis că se doreşte simplificarea „procedurile pentru realizarea investiţiilor în ţara noastră. Fiind în procedură de aderare la OCDE, care ne-a aprobat recent foaia de parcurs, ne adaptăm standardele pentru a le compatibiliza cu cele ale statelor mai dezvoltate, inclusiv din perspectiva digitalizării. Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi asumate la nivelul executivului, iar investiţiile în aceste domenii contribuie la creşterea calităţii vieţii românilor”, a transmis prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

„Delegaţia MSD a anunţat deschiderea la Bucureşti a primului hub de IT Security din industria farmaceutică românească şi lansarea de studii clinice în aria oncologiei. Totodată, dialogul a vizat sprijinul acordat implementării programului de vaccinare anti-HPV, ca principală măsură din Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului”, a mai informat Guvernul. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite