Grindeanu anunţă trei noi centuri ocolitoare în Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii din România (CNAIR) a semnat, marţi, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, protocoalele de colaborare pentru trei variante ocolitoare importante pentru infrastructura din acest judeţ, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Descentralizarea proiectelor de infrastructură rutieră continuă! CNAIR a semnat, astăzi, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj protocoalele de colaborare pentru trei Variante Ocolitoare importante pentru infrastructura din acest judeţ: Varianta de ocolire Motru; Varianta de ocolire Bumbeşti-Jiu; Varianta de ocolire Băleşti. În baza protocoaleloror semnate, autorităţile locale se vor ocupa de elaborarea studiilor de fezabilitate, realizarea documentaţiilor tehnice pentru autorizaţiile de construire şi obţinerea acestora.", a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, CNAIR va asigura, prin specialiştii companiei, suportul tehnic necesar.

Finanţarea acestor contracte se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

 În ianuarie 2022, Sorin Grindeanu anunţa că susţine ideea descentralizării unor proiecte de infrastructură rutieră, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor oraşe.  

 „(…) Explicaţia este simplă, am mai dat-o, o mai spun o dată: în acest moment CNAIR-ul are în gestiune foarte multe proiecte şi, din păcate, este sufocat de toate aceste proiecte şi atunci acest proces de descentralizare este unul pe care îl voi urmări şi îl vom face”, a declarat Sorin Grindeanu.   

De asemenea, la finalul anului trecut, după o întâlnire la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ministrul anunţa că CNAIR şi-a depăşit capacitatea de gestionare a proiectelor şi astfel se doreşte descentralizarea anumitor lucrări, printre care şi Variantele Ocolitoare.  

„Dorim să descentralizăm anumite lucrări, printre care şi Variantele Ocolitoare. În judeţul Dâmboviţa vorbim despre Variantele Ocolitoare Târgovişte, Pucioasa-Fieni şi Găeşti. Am trimis înştiinţări în acest sens către toate autorităţile locale, nu doar la Dâmboviţa. Autorităţile locale se vor ocupa de bunul mers al acestor obiective iar noi cei de la MT plătim. Este clar că, la ora actuală, CNAIR şi-a depăşit capacitatea de gestionare a proiectelor, care sunt foarte multe.”, a explicat ministrul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite