FT: Zona euro ar putea evita recesiunea în 2023

0
Publicat:

Scăderea prețurilor la energie, măsurile de sprijin din partea guvernelor din Europa și ridicarea restricțiilor legate de coronavirus în China vor contribui la creșterea economiei globale, potrivit unui sondaj realizat de Consensus Economics în rândul economiștilor.

Zona euro. Foto: Shutterstock
Zona euro. Foto: Shutterstock

Zona euro nu se va confrunta cu o recesiune în 2023, ci economia sa va crește cu 0,1%, scrie ziarul britanic Financial Times, citând compania de analiză Consensus Economics.

Potrivit unui sondaj realizat de companie în rândul economiștilor, prețurile mai scăzute la energie, măsurile de sprijin din partea guvernelor din Europa și ridicarea restricțiilor legate de coronavirus în China vor fi principalii factori care vor contribui la creșterea economiei globale. 

Publicația a reamintit că în urmă cu o lună, experții erau pesimiști cu privire la perspectivele economice pentru zona euro în 2023, dar acum și-au revizuit previziunile anterioare.

Amenințarea unei crize energetice teribile se retrage, iar inflația scade mai repede decât se aștepta”, a declarat Suzanne Streeter, analist la firma de investiții Hargreaves Lansdown. 

La rândul său, economistul celei mai mari bănci elvețiene UBS, Anna Titareva a remarcat că probabilitatea unei recesiuni în zona euro este estimată acum la 30% față de 90% vara trecută. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite