Fraudă de 40 milioane de lei cu maşini second hand. ANAF: Filiera româno-bulgară le vindea pe Autovit şi OLX

0
0
anaf

Inspectorii antifraudã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã (ANAF) au estimat un prejudiciu în sumã de 40.694.434,00 lei reprezentând TVA de platã în sarcina a 14 societãţi din Bulgaria.

În perioada 01.02.2020-30.11.2020, acestea s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin simularea achiziţionãrii de autoturisme rulate în Bulgaria, în timp ce livrarea şi înmatricularea se realiza de fapt în România, tranzacţiile nefiind declarate.

Societãţile controlate de inspectorii ANAF erau specializate în efectuarea de achiziţii intracomunitare de autovehicule second hand de la diverşi furnizori din spaţiul intracomunitar şi se ocupau inclusiv de transportarea, descãrcarea, recepţia şi livrarea autovehiculelor direct în România, unde erau ulterior livrate şi vândute cãtre persoane fizice şi juridice, fãrã ca aceste tranzacţii sã fie declarate şi fãrã ca societãţile sã se înregistreze în scopuri de TVA în ţara noastrã. Astfel, societãţile nu raportau în Bulgaria achiziţiile intracomunitare efectuate de la partenerii din Comunitatea Europeanã, deşi aceştia din urmã declarau livrãri intracomunitare scutite de TVA cãtre societãţile bulgãreşti.

Mai mult, din analiza documentelor puse la dispoziţia echipelor de control şi de cãtre clienţii finali, proprietari ai autovehiculelor înmatriculate pe teritoriul ţãrii noastre, reiese cã autovehiculele au fost promovate spre vânzare pe site-urile AUTOVIT.ro şi OLX.ro, fiind livrate şi înmatriculate definitiv pe teritoriul României.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri