Fondul Proprietatea a ieşit din acţionariatul Transgaz, transportatorul naţional de gaze. Pachetul de 15%, vândut cu 300 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Proprietatea (FP) a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinute la Transgaz, pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro).

Titlurile, reprezentând 14,98% din capitalul companiei, au fost cedate la un preţ de 172 lei, cu 3,3% mai jos faţă de închiderea de miercuri.

Fondul a anunţat iniţial că scoate la vânzare un pachet de 10% din acţiunile Transgaz, cu menţiunea că îşi rezervă dreptul de a creşte sau scădea volumul vânzării sau de a nu mai realiza vânzarea.

Titlurile au fost cedate printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor calificaţi internaţionali şi la care "publicul larg" nu a putut participa.

Intenţia Fondului Proprietatea privind vânzarea de acţiuni Transgaz vine în contextul obţinerii de bani pentru finanţarea programelor de răscumpărare de acţiuni. Actualul program urmează să se încheie în următoarea perioadă şi va fi urmat de o nouă astfel de operaţiune.

FP deţine în prezent 8,87% din propriile acţiuni, pachet dobândit prin programul de răscumpărare derulat în 2011 şi cel lansat în acest an. Titlurile răscumpărate urmează să fie anulate, iar capitalul social să fie redus cu valoarea respectivă.

Mai puteţi citi:

Fondul Proprietatea: statul va încasa 700 - 900 milione lei din „taxa pe stâlp“, ceea ce va afecta dividendele oferite de companii

Fondul Proprietatea (FP) estimează că statul va încasa din taxa pe construcţii speciale între 700 milioane lei şi 900 milioane lei, mult peste suma avansată de autorităţi, de aproape 500 milioane lei.

Scandalul Hidroelectrica-Energon: Alro a început să viziteze "oameni superiori ierarhic", presează pentru energie sub 160 de lei/MWh

Alro a început să viziteze „oameni ierarhic superiori“ celor din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi presează să obţină energie la preţuri sub 160 lei/MWh, declara Eugen Brădean, fostul director de furnizare al Hidroelectrica, în şedinţa Consiliului de Supraveghere care analiza oferta celor de la Energon.

Profit de 535 milioane de lei pentru Fondul Proprietatea în primele nouă luni

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat în primele nouă luni un profit de 535,2 milioane lei (121,4 milioane euro), cu aproape 7% sub câştigul consemnat în perioada similară a anului trecut, de 574,5 milioane lei.

Fondul Proprietatea lansează o ofertă pentru răscumpărarea a 600 de milioane de acţiuni proprii, evaluate la 97 de milioane de euro

Fondul Proprietatea (FP) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia privind lansarea unei oferte prin care să răscumpere 600 de milioane de acţiuni proprii, reprezentând  4,35% din titluri. Acţiunile valorează 433,8 milioane lei (97 milioane euro) la preţul de închidere de marţi al titlurilor pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite