FMI cere Guvernului să acopere cu 250 de milioane de lei efectul reducerii TVA la pâine şi să nu se bazeze că banii vor fi recuperaţi din reducerea evaziunii fiscale

0
0
Guvernanţii se aşteaptă ca reducerea TVA la pâine să determine o scădere a evaziunii fiscale FOTO Adevărul
Guvernanţii se aşteaptă ca reducerea TVA la pâine să determine o scădere a evaziunii fiscale FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine va trebui să se aloce 250 de milioane de lei, Fondul Monetar Internaţional (FMI) transmiţând Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

Ponta a spus că reducerea TVA la pâine nu se poate face decât pe tot lanţul şi că proiectul poate debuta după rectificarea bugetară din luna iulie.

"Nu se poate decât pe tot lanţul, asta ştiu sigur, că asta am discutat. (Va fi, n.r.) numai de la rectificare, pentru că trebuie să alocăm - cred că e vreo 250 de milioane de lei - din altă parte, în funcţie de cum stăm cu ... Dar eu vreau să încercăm acest experiment, i-am anunţat pe cei de la FMI şi au spus: alocaţi banii din altă parte, nu mergeţi doar pe ideea că veţi recupera banii din evaziune fiscală", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că reducerea TVA la panificaţie va aduce venituri mai mari la bugetul de stat, va combate evaziunea fiscală şi, dacă nu va scădea preţul pâinii, îl va plafona pentru multă vreme.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite