Florin Cîţu: Rectificarea va fi prezentată luni. Veniturile au scăzut cu 20 de miliarde lei, cheltuielile au crescut cu 12 miliarde lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat joi că rectificarea bugetară este aproape gata şi că ar urma să fie prezentată luni. El a menţionat că a avut loc o scădere de venituri de 20 de miliarde lei, în timp ce cheltuielile au crescut cu aproape 12 miliarde lei.

„În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, eu v-am prezentat dumneavoastră o versiune preliminară, comunicarea cu ordonatorii de credite este terminată, noi trebuie să mai punem concluziile şi suntem gata cu ea. Luni vom putea să venim cu ea”, a afirmat Florin Cîţu.

Ludovic Orban a precizat că „nu vom aplica vorba aceea: cere şi ţi se va da”.

Ministrul Finanţelor a replicat că „de această dată nu”.

„Aici trebuie să facem o analiză foarte exigentă pentru că e clar că vom avea o scădere de venituri şi aicea va trebui, în paralel cu creşterea anumitor categorii de cheltuieli, să distribuim banii cu multă parcimonie”, a atenţionat Orban.

Florin Cîţu a subliniat că trebuie mai multă atenţie la cheltuielile din buget. „Este adevărat, am şi anunţat public că există deja o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde de lei şi o creştere de cheltuieli de aproape 12 miliarde de lei, deci în acest context trebuie să fim mult mai atenţi cu partea de cheltuieli din buget”, a spus ministrul Finanţelor.

 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite