Fiul lui Liviu Dragnea, în topul latifundiarilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Ştefan Dragnea, fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea, a ajuns unul din cei mai mari proprietari de terenuri agricole din România, una dintre firmele sale regăsindu-se în top 15 persoane juridice în funcţie de suprafaţă pentru care au fost depuse cereri unice de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), arată Economica.net.

Valentin Dragnea deţine 80% din acţiunile companiei Nutrelo Group SA, restul acţiunilor fiind deţinute de Gabriel Putineanu, potrivit Termene.ro. Firma exploatează aproximativ 1.200 de hectare în judeţul Teleorman, conform Hotnews. Datele APIA arată că Nutrelo Group SA se regăseşte pe locul 15 în topul persoanelor juridice în funcţie de suprafaţă pentru care s-au depus cereri unice de plată în perioada 1 martie - 15 mai 2019, scrie Economica.net.

Prima companie în funcţie de suprafeţele pentru care au depus cereri unice de plată în contul lui 2018 rămâne Agricost SRL, firma preluată anul trecut de fondul de investiţii din Arabia Saudită Al Dahra Holding, care exploatează 57.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei. Cea de-a doua companie din top este Intercereal SA, firma din grupul Interagro a omului de afaceri român Ioan Niculae.

Grupul danez Ingelby, controlat de familia miliardarului de origine suedeză Hans Rausing, unul dintre cei mai bogaţi 100 de oameni din lume, a mai urcat anul trecut încă o poziţie în clasamentul celor mai mari exploatatori de terenuri arabile din România, indică datele Agenţiei de Plăţi la solicitarea economica.net. Prin societatea Campo D'Oro din judeţul Timiş pe care a cumpărat-o de la investitorul italian Giovanni Roncato, familia daneză a reuşit să ajungă în top trei deţinători de terenuri arabile pentru care a solicitat subvenţii.

Top 15 persoane juridice în funcţie de suprafaţa pentru care au depus cereri unice de plată în perioada 1 martie - 15 mai 2019

Nr.  Denumire exploataţie

1 S.C. AGRICOST S.A. (Emiratele Unite Arabe)

2 S.C. INTERCEREAL S.A. (Romania)

3 S.C. CAMPO D ORO S.R.L (Danemarca)

4 S.C. JD AGRO COCORA S.R.L. (Danemarca)

5 S.C. EMILIANA WEST ROM S.R.L. (Italia)

6 S.C. MARIA TRADING S.R.L.(Liban)

7 S.C. CERVINA S.A.(Romania)

8 S.C. DELTA-ROM AGRICULTURE S.R.L.(Luxemburg)

9 S.C. ZIMBRUL S.A. (Portugalia)

10 S.C. AGRO CHIRNOGI S.A.(Liban)

11 S.C. INTERAGROALIMENT S.R.L.(Romania)

12 S.C. OLTYRE S.A.(Romania)

13 S.C. AGRODELTA SIREASA S.A. (Romania)

14 S.C. AGRO NEVADA TIM S.R.L.(Romania)

15 S.C. NUTRELO GROUP S.A.(Romania)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite