Fiul lui Biden a ajutat la oprirea anchetei asupra companiei ucrainiene Burisma

0
Publicat:

Daily Mail scrie că scrisorile de pe laptopul lui Hunter Biden, la care publicația a avut acces indică implicarea acestuia.

Hunter și Joe Biden. Foto: EPA-EFE
Hunter și Joe Biden. Foto: EPA-EFE

Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter, a ajutat la planificarea acțiunilor în 2014-2015 pentru a pune capăt anchetei asupra companiei ucrainene de gaz Burisma și a conducerii acesteia. Potrivit ziarului Daily Mail, acest lucru este indicat de scrisorile de pe laptopul lui Biden Jr., la care publicația are acces.

Potrivit ziarului, pe 12 mai 2014, purtătorul de cuvânt al Burisma, Vadim Pojarsky, l-a avertizat pe Hunter Biden că ar putea fi lansată o anchetă împotriva președintelui companiei Nikolai Zlochevsky.

Avem nevoie urgent de opinia dumneavoastră cu privire la modul în care vă puteți folosi influența, pentru a trimite un mesaj/semnal etc. și pentru a opri ceea ce considerăm a fi acțiuni motivate politic”, a scris Pojarsky.

La primirea scrisorii sale, Hunter Biden, care la acea vreme a devenit membru al consiliului de administrație al Burisma, a contactat avocații pe care îi știa pentru a veni cu un plan care să ajute la oprirea anchetei. Într-una dintre scrisorile sale, el propune să se „colecteze date” despre cine va ocupa funcții de răspundere în biroul Procurorului General al Ucrainei, unde aveau loc în acel moment remanieri. Subiectul anchetei împotriva lui Burisma a fost abordat în corespondența lui Biden în 2015, când Viktor Șokin a preluat funcția de procuror general. Apoi, Biden Jr. a ajutat la introducerea firmei de consultanță Blue Star Strategies pentru a face lobby pentru Burisma la Washington.

Săptămâna trecută, într-un interviu acordat Fox News, Șokin, care a părăsit funcția de procuror general în aprilie 2016, a declarat că, în opinia sa, Joe Biden, pe atunci vicepreședinte al Statelor Unite, a plătit de fapt o mită, cerându-și demisia în temeiul ameninţării cu blocarea împrumutului.pentru Kiev.

NU cu mult timp în urmă, în mass-media americană, datele de pe un laptop deținut de Hunter Biden au fost și ele publicate. Din corespondența transmisă a rezultat că Hunter Biden ar putea aranja pentru un reprezentant al companiei energetice ucrainene Burisma Holdings, în al cărei consiliu era membru, o întâlnire cu tatăl său. Biden Sr., în timp ce era vicepreședinte al Statelor Unite. De asemenea, Hunter Biden  a cerut demiterea lui Șokin, care a lansat o anchetă asupra Burisma Holdings. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite