SUA: Hunter Biden, fiul președintelui american, pledează „nevinovat“ în fața instanței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul președintelui Statelor Unite ale Americii, Hunter Biden, a decis să pledeze ''nevinovat'' la acuzațiile de fraudă fiscală, după ce judecătoarea care se ocupă de caz a refuzat să accepte acordul negociat de acesta cu procurorii, scriu AFP și Reuters, citând diverse surse media americane, conform Agerpres.

Joe Biden și Hunter Biden FOTO: Profimedia
Joe Biden și Hunter Biden FOTO: Profimedia

Hunter s-a declarat la audieri nevinovat de acuzațiile de eludare a plății impozitelor pentru venituri din perioada 2017-2018 care au depășit 1,5 milioane de dolari, deși potrivit procurorilor acesta ar trebui să plătească statului peste 100.000 de dolari.

Neînțelegerile au intervenit în legătură cu un caz separate în care Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat pentru uz illegal de armă de foc în timp ce era dependent de o substanță "controlată", fiul președintelui a afirmat inițiat că nu-și va recunoaște vinovăția în privința acuzațiilor de evaziune decât daca se renunță la acuzațiile de uz de armă, ulterior și-a schimbat poziția, scrie Agerpres.

Procurorii și apărătorii lui Hunter au ajuns la un acord care să îi ofere lui Biden imunitate parțială în fața acuzațiilor de încălcare a legislaţiei privind impozitele, drogurile şi armele de foc.

Judecătoarea Maryellen Noreika a refuzat acordul precizând că "nu pot accepta acordul astăzi", si a cerut părților mai multe explicații, fapt ce arată că aceasta încă ar mai putea fi convinsă de către procurori și avocați cu privire la un acord.

Casa Albă a comunicat prin purtătoarea de cuvânt Albe Karine Jean Pierre că președintele și prima doamnă își iubesc fiul și îl susțin în efortule de a-și reface viața, adaugă sursa citată.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite