Explozia de la Călimănești: Transgaz acuză UMB că nu avea autorizație pentru lucrări în zonă

0
Publicat:

Explozia de la Călimănești, în urma căreia 5 angajați ai UMB - grupul care lucrează la Autostrada Moldova - au fost răniți și 4 au decedat, a fost posibilă din cauza nerespectării avizului de amplasament al conductelor de gaze emis de Transgaz, susține compania.

Explozie pe Autostrada Moldovei
Cinci angajați au constructorului UMB au fost răniți în urma exploziei de la Călimănești

În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea "Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea", acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, a informat Transgaz.

Reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident.

Patru oameni au murit și alți cinci sunt răniți, în urma exploziei devastatoare care s-a produs joi dimineața, în jurul orei 1:00, în localitatea Călimănești din județul Vrancea. Bărbații erau salariați ai UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Două dintre victimele preluate de echipajele medicale sunt în stare gravă. Vorbim de un bărbat de 61 de ani, cu arsuri pe aproximativ 65 la sută din corp. Acesta a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

Cea de-a doua victimă aflată în stare critică are arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. Este vorba despre un muncitor de 53 de ani, transportat de urgență cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite