Esprit iese de pe piaţa din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania AAV Group, controlat de omul de afaceri Vicenţiu Zorzolan, a închis toate cele trei magazine Esprit pe care le deţinea în România. Marca nu va mai fi disponibilă pe piaţa autohtonă.

Potrivit ultimelor informaţii, compania AAV Group, care deţine pe piaţa autohtonă franciza Esprit, Springfield şi Women's secret, a închis magazinele din centrele comerciale Plaza România, Bucureşti Mall şi Băneasa Shopping City, potrivit Mediafax. Oficialii companiei nu au dorit să comenteze asupra acestui subiect.
 
Compania AAV Group a avut anul trecut afaceri de 7,5 milioane de lei (1,78 milioane de euro), faţă de 31 milioane de lei (7,3 milioane de euro) în 2009. Mai mult, numărul de angajaţi ai companiei s-a redus aproape în acelaşi ritm cu businessul. Astfel, dacă în 2009 compania avea 114 angajaţi, la finalul anului trecut mai erau 35. Vicenţiu Zorzolan, în vârstă de 41 de ani, a fost până la sfârşitul lui 2007 partener de afaceri cu Octavian Radu, proprietarul grupului RTC.
 
Împreună au adus la nivel local brandurile Debenhams, Esprit, Springfield şi Womens' Secret. Apoi, au hotărât să-şi împartă francizele pe care le aveau, Octavian Radu rămânând cu Fashion Retail Group şi cu brandul Debenhams, iar Zorzolan cu AAV Group şi celelalte trei mărci.




Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite