Emiratele Arabe Unite sunt pregătite să investească în România

0
0

Consiliul Investiţional al Emiratelor Arabe Unite (EAU), care grupează fonduri prezente în 60 de ţări cu active de 1.600 de miliarde de dolari în administrare, este pregătit să investească în economia românească, transmite ZF.

Investiţiile EAU la nivel mondial sunt de 1.600 miliarde de dolari, Foto: Arhivă Adevărul
Investiţiile EAU la nivel mondial sunt de 1.600 miliarde de dolari, Foto: Arhivă Adevărul

Anunţul a fost făcut de secretarul general al Consiliului

Potrivit acestuia, ritmurile accelerate de creştere a Produsului Intern Brut (PIB) din ultimii ani, ratingurile de credit din partea agenţiei Fitch şi focusul unor companii pe digitalizare, dar şi dezvoltare în energie şi în logistică, sunt principalele avantaje ale României faţă de alte economii.

,,Mesajul puternic pe care îl transmitem membrilor noştri este să privească România drept o destinaţie atractivă. Câţiva parametri mi-au atras atenţia: creşterea PIB-ului, ratingurile Fitch, cât şi aspectele asupra cărora se concentrează România. Unul dintre ele vizează sectorul IT&C şi digitalizarea, ceva ce avem în comun. Apoi urmează energia, infrastructura şi spaţiul logistic, unde credem că România şi EAU pot evolua şi îmbunătăţi aspectele bilaterale”, spune Jamal Bin Saif Al Jarawan, secretar general al Consiliului Investiţional al EAU, informează Ziarul Financiar.

Investitorii din EAU sunt foarte rezonabili în ceea ce priveşte aşteptările. Mereu sfătuiesc investitorii să nu privească pe termen scurt, şi pe un orizont lung de timp, nu mai puţin de 10-15 ani”, a spus secretarul general la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Conform datelor Băncii Mondiale, EAU are un PIB per capita de 41.800 de dolari, adică de aproape patru ori peste cel din România.

,,Prin natura lor, investitorii din EAU sunt foarte răbdători. Nu sunt traderi, sunt investitori pe termen extrem de lung. Astfel, randamentul devine raţional şi logic”, a adăugat sursa citată.

La rândul său, Paul Gheorghiu, preşedinte al GRIC, a transmis: „România reprezintă pentru Emirate o poartă de intrare în Uniunea Europeană, fiind cel mai aproape stat membru de ei, atât pe calea aerului, cât şi naval. Mai mult, România are avantajul de a fi aliniată din punct de vedere economic, legislativ şi cultural cu Uniunea Europeană, a doua cea mai mare piaţă de consum de pe scena globală şi o regiune propice pentru a dezvolta afaceri. De cealaltă parte, Emiratele Arabe Unite au cunoscut poate una dintre cele mai accelerate dezvoltări economice din lume într-un interval de timp scurt, creând un nou model de dezvoltare şi orientându-se către un sistem economic complex şi diversificat, cu un focus special către noile tehnologii“.

GRIC, înfiinţată în 2021, este o platformă prin care a fost construită o fundaţie solidă pentru sprijinirea iniţiativelor economice din România şi din regiunea Golfului Persic, având credibilitatea şi forţa financiară necesare pentru concretizarea unor proiecte de anvergură.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri