Elon Musk îşi întreabă fanii dacă ar trebui să-şi vândă 10% din acţiunile la Tesla, făcând aluzie la taxa pentru miliardari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Elon Musk i-a întrebat sâmbătă pe cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să-şi vândă 10 la sută din acţiunile pe care le deţine la compania Tesla, sondajul său fiind o reacţie la propunerea unor senatori democraţi de a introduce o „taxă pentru miliardari”.

„În ultima vreme se vorbeşte mult despre câştigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a plăţii taxelor, aşa că propun să vând 10 la sută din acţiunile mele Tesla”, a scris Musk într-un tweet, într-o aluzie la „taxa pentru miliardari” propusă de democraţii din Senatul american, relatează Reuters

Aceştia au propus impozitarea activelor miliardarilor pentru a contribui astfel la finanţarea programului social şi de combatere a schimbărilor climatice al preşedintelui Joe Biden.

Elon Musk a scris pe Twitter că va respecta rezultatul sondajului, indiferent care ar fi acesta.

Întrebarea sa primise peste 700.000 de răspunsuri în numai o oră de când a fost postată, aproape 56 la sută dintre cei chestionaţi aprobând propunerea de vânzare a acţiunilor.

Participaţia lui Elon Musk la Tesla se ridica la 30 iunie la aproape 170,5 milioane de acţiuni, iar vânzarea a 10 la sută din acestea i-ar aduce circa 21 de miliarde de dolari, conform cotaţiilor de vineri, a calculat Reuters.

Analiştii spun că Elon Musk ar putea fi nevoit oricum să vândă un număr semnificativ de acţiuni pentru a-şi plăti impozitele.

Elon Musk este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi proprietarul mai multor companii inovatoare, printre care SpaceX şi Neuralink.

El criticase anterior pe Twitter impozitarea miliardarilor propusă de democraţi.

„Reţineţi, nu iau un salariu în numerar sau vreun bonus de nicăieri. Am doar acţiuni, prin urmare, singura modalitate prin care personal pot plăti impozite este să vând acţiuni”, a declarat Musk.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite