David Beasley a acceptat provocarea lui Elon Musk şi explică cum poate hrăni 42 de milioane de oameni cu 2% din averea CEO-ului Tesla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elon Musk

Şeful Programului Alimentar al ONU, David Beasley, spune că 6 miliarde de dolari, adică 2% din averea lui Elon Musk, pot salva 42 de milioane de oameni care se confruntă cu foametea. El a explicat la CNN cum poate fi făcut acest lucru, după ce Elon Musk i-a răspuns că este dispus să-şi doneze o parte din avere pentru acest scop dacă vine cu instrucţiuni transparente.

Discuţia a pornit după ce David Beasley a spus că un mic grup de oameni ultra-bogaţi ar putea ajuta la rezolvarea foametei globale cu doar o fracţie din valoarea lor netă. El a făcut referire în mod special la cei doi mai bogaţi oameni din lume, Jeff Bezos şi Elon Musk.

CEO-ul Tesla a răspuns pe Twitter şi l-a provocat pe David Beasley să „descrie exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume”, precizând că „vinde acţiunile Tesla chiar acum”.

David Beasley a spus că Elon Musk este un om deştept şi că „simplul fapt că a intrat în acest dialog este o realizare” şi spune că astfel poate arăta cum poate ajuta oamenii care duc lipsă de hrană.

„Suntem cea mai mare organizaţie şi hrănim peste 100 de milioane de oameni, dar din cauza COVID, a schimbărilor climatice şi a conflictelor avem o criză, cu 42 de milioane de oameni ameninţaţi de foamete. Costă aproximativ 6 miliarde de dolari să ajungem la aceşti 42 de milioane de dolari. Putem face asta şi îi voi arăta, avem toate costurile, avem transparenţă. Vom fi bucuroşi să răspundem la orice întrebare”, a spus Beasley.

„Nu mă iau de Elon Musk. Sunt fericit că face bani. Dar în criza COVID, miliardarii au făcut mulţi bani, dar sunt şi oameni care mor. Aşa că vă rog să ne ajutaţi”, a spus el.

Beasley a răspuns postării lui Musk şi pe Twitter, spunând că îl poate asigura pe miliardar că Programului Alimentar Mondial al ONU este transparent.

„Echipa dumneavoastră poate să examineze şi să lucreze cu noi pentru a avea încredere totală”, a scris David Beasley.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite