Elon Musk, în continuare cel mai bogat om din lume. La cât a ajuns averea fondatorului Tesla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Averea lui Elon Musk, a crescut, luni, cu 24 de miliarde de dolari la 335,1 miliarde, pe măsură ce acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu 8,5% în New York, arată datele transmise de ZF.

Astfel, CEO-ul Tesla şi-a reiterat poziţia de cel mai bogat om din lume, fiind cu 143 de miliarde de dolari mai bogat decât fondatorul Amazon Jeff Bezos, informează Bloomberg Billionaires Index.

Conform sursei citate, Musk nu este singurul acţionar Tesla care a obţinut creşteri impresionante în ultima perioadă. Leo KoGuan, un investitor de retail din Singapore, a devenit săptămâna trecută al treilea cel mai mare acţionar individual al companiei, obţinând o avere netă de 12,1 miliarde de dolari, transmite ZF.

De asemenea, Larry Ellison, care a petrecut 44 de ani pentru a dezvolta producătorul de software Oracle, investeşte în Tesla din 2018, însă deţine în prezent o participaţie de 18,1 miliarde de dolari, aproape un sfert din valoarea deţinerilor din cadrul Oracle.

Elon Musk este acum de peste trei ori mai bogat decât faimosul investitor Warren Buffett, care a devenit miliardar în urmă cu peste 30 de ani. În vârstă de 91 de ani, Buffet, preşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, ocupă locul al zecelea, cu o avere netă de 104,1 miliarde de dolari.

Actele de caritate ale lui Buffett explică imensa diferenţă dintre averea sa şi cea a lui Musk. Investitorul a donat o porţiune din acţiunile Berkshire în fiecare an către mai multe organizaţii filantropice. Buffet, 91 de ani, a declarat în iulie că valoarea cadourilor din ultimii 16 ani depăşeşte 40 de miliarde de dolari.

Musk, 50 de ani, i-a răspuns zilele trecute directorului Programului Mondial pentru Mâncare al ONU, care i-a îndemnat pe miliardari să accelereze ritmul de donaţii pentru a preveni foametea în ţările sărace. Musk a declarat că ar vinde „chiar acum” acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari dacă agenţia ONU ar demonstra că suma ar putea rezolva problema.

Tesla atinge în prezent o capitalizare de 1.200 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Berkshire Hathaway la un loc.

La sfârşitul lunii octombrie, Tesla a depăşit o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania fondată de Elon Musk a primit cea mai mare comandă din istoria sa, de 100.000 de automobile electrice, din partea companiei de închirieri Hertz, transmite Reuters.

În urma informaţiei, acţiunile Tesla au urcat cu peste 9,5%, la 995,75 de dolari pe unitate, atingând un nou nivel record.Acţiunile au fost susţinute şi de ştirea că Model 3 a devenit primul vehicul electric care domină vânzările de maşini noi în Europa.

Totodată, analiştii de la Morgan Stanley estimau, în urmă cu puţin timp că Musk, care şi-a câştigat cea mai mare parte a averii de la compania de maşini electrice Tesla, ar putea câştiga mult mai mulţi bani din afacerea sa de explorare spaţială SpaceX.

Potrivit specialiştilor, proprietarul Tesla, Elon Musk, aflat deja pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, ar putea deveni şi primul om cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spaţială SpaceX

Citeşte şi: SpaceX l-ar putea face pe Elon Musk primul trilionar din lume

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite