Elon Musk a dizolvat Consiliul de Administrație al Twitter și a rămas singurul director al rețelei sociale

0
0

Elon Musk a dizolvat Consiliul de Administrație al Twitter, după doar câteva zile de la preluarea în mod oficial a rețelei sociale, devenind singurul director al companiei.

Elon Musk a rămas singurul director de la Twiter Foto: getty images
Elon Musk a rămas singurul director de la Twiter Foto: getty images

Decizia a fost luată după finalizarea achiziției companiei pentru fabuloasa sumă de 44 miliarde de dolari. În total, nouă directori de prim rang de la Twitter au fost destituiți din funcție de noul patron, conform CNN.

Elon Musk a luat mai multe hotărâri cu privire la modul de organizarea și la conducerea Twitter. Cel mai bogat om din lume și-a consolidat rapid poziția în cadrul rețelei sociale pe care a achiziționat-o și a început să destituie principalii directori. Se așteaptă ca în perioada următoare să aibă loc un val de concedieri. În prim-plan ar putea să reapară unul dintre fondatorii Twitter, Jack Dorsey, care a plecat din conducerea companiei în luna mai. Acesta a spus că a avut o serie de discuții cu noul proprietar și i-a oferit câteva sfaturi.

Musk intenționează să regândească politicile companiei de moderare a conținutului și interdicțile pentru utilizatorii care au încălcat politicile platformei. Astfel, noul proprietar al Twitter ar urma să-l reprimească pe platformă pe fostul președinte american Donald Trump. Această mutare va avea un rol important în campania electrorală din anul 2024.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri