Articol publicitar

Durabilitate şi confort cu zidărie din BCA

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găsirea unui material de construcţie rezistent, termoizolant, uşor de folosit, care să asigure în acelaşi timp durabilitate construcţiei reprezintă un obiectiv-cheie pe care îl urmăreşte orice persoană atunci când îşi construieşte o casă.

De-a lungul timpului, oamenii au căutat diverse modalităti de a imbunătăţi calitatea materialelor de construcţii, astfel încât acestea să fie rezistente, durabile, termoizolante şi uşor de pus în operă. Astfel, s-a dezvoltat o nouă tehnologie în ceea ce priveşte producţia de materiale de zidărie. La ora actuală, noile blocuri de zidărie BCA pun confortul si siguranţa casei pe primul loc, fără a pune în pericol mediul înconjurător. 

Dacă este utilizat corespunzător, iar grosimea pereţilor exteriori este corectă, materialul de zidărie BCA are o eficienţă energetică ridicată, fiind un foarte bun izolator termic. Asta se explică prin faptul că are în structura sa un conţinut ridicat de aer cu rol izolator, care îi conferă un randament termic mult mai bun decât al materialelor clasice de zidărie. Datorită capacităţilor termoizolatoare ale BCA-ului, clădirile construite cu acest material vor beneficia la interior de o atmosferă optimă, cu temperatură constantă, fără variaţii însemnate între anotimpuri. Altfel spus, locuinţele vor fi călduroase în timpul iernii şi răcoroase vara. Reducându-se nevoia de încălzire iarna şi de răcire în sezonul cald, consumul de energie va fi redus semnificativ, reflectându-se în costuri mai mici la întreţinere. Eficienţa energetică superioară face din acest material unul dintre cele mai eficiente de pe piaţă, aducând persoanelor care îşi construiesc case din acest material multiple beneficii şi un nou tip de confort: cel de termorelaxare.

În plus, prin folosirea produselor BCA nu mai este necesară aplicarea unui sistem termoizolator suplimentar. Practic, zideşti şi termoizolezi în acelaşi timp.

Printre calităţile zidăriei din BCA se numără şi versatilitatea. Datorită dimensiunilor variate, materialul de zidărie BCA poate fi utilizat pentru ridicarea pereţilor exteriori sau interiori, cât si pentru diverse forme constructive: delimitarea unor zone/funcţiuni, construirea unor elemente de mobilier (bibliotecă, rafturi pentru decoraţiuni, dulapuri, mobilier de bucătărie etc.). BCA-ul este uşor de prelucrat prin tăiere, găurire, frezare, iar instalaţiile electrice şi sanitare pot fi fixate rapid pe ziduri fără a înregistra pierderi. Diversitatea dimensională şi planeitatea feţelor BCA-ului permit punerea în operă a oricărei soluţii arhitecturale dorite.

Având o greutate mică, BCA-ul nu solicită structura sau fundaţia clădirii, putând fi utilizat cu succes în cazul construcţiilor moderne, multietajate. Proprietăţile sale mecanice deosebite fac din acest tip de material de zidărie alegerea perfectă pentru toate tipurile de construcţii moderne. Apoi, durabilitatea şi proprietăţile materialului se păstrează pe toată durata de viaţă, fără să fie afectate de condiţiile meteorologice sau de procesele de îmbătrânire. 

Un alt avantaj al BCA-ul este timpul scurt de punere în operă. Găsindu-se sub formă de blocuri mari, manopera poate dura cu până la 50% mai puţin faţă de alte materiale de zidărie. Rezultatul: importante economii de timp şi cheltuieli reduse de manoperă. 

Rezistenţa la incendii reprezintă încă o calitate care se regăseşte la zidăria realizată din BCA. Aceasta aduce un plus de siguranţă caselor datorită compoziţiei minerale cu proprietăţi ignifuge, care îl face sistemul de zidărie cu cel mai înalt grad de rezistenţă la foc. Concret, previne propagarea flăcărilor către construcţiile alăturate, nu emană fum sau gaze toxice, care pot pune în pericol viaţa persoanelor din clădire.

În plus, zidăria din BCA este un material ecologic. BCA-ul se fabrică doar din materii prime naturale, care sunt aproape inepuizabile, printr-un proces tehnologic eficient. Concret, întregul procedeu de fabricaţie este ecologic, adică nu implică emanare de noxe care să afecteze sănătatea oamenilor sau a mediului înconjurător. Materialul de zidărie BCA protejează sănătatea familiei, dar şi a generaţiilor viitoare, printr-un consum economic şi emisii reduse de CO2.

Afla mai multe pe www.probca.ro!

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite