Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj: A fost desemnată firma care va întocmi SF-ul primului lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că, vineri, a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi - Drobeta Turnu Severin al drumului de mare viteză Filiași- Lugoj.

Traseul primului tronson al drumului de mare viteză Filiași- Lugoj, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Traseul primului tronson al drumului de mare viteză Filiași- Lugoj, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiași- Lugoj (230 km). Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe tronsonul Filiași-Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km).”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, asocierea de proiectanți români trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea constractului este dde 21,05 milioane de lei (fără TVA).

Proiectul Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (finanțat prin Programul Transport 2021-2027) va contribui la îmbunătățirea legăturilor rutiere între Oltenia și Banat și la dezvoltarea economică în sud-vestul României.”, susține ministrul Transporturilor.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că acest prim contract din cele patru ce vizează elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcţiei drumului de mare viteză Filiaşi - Lugoj a fost semnat cu Asocierea SC DP Consult SA - SC Explan SRL - SC Geologic Site SRL - SCA Teaha & Fuzesi.

„Prin realizarea drumului de mare viteză Filiaşi - Lugoj urmărim mai multe obiective: asigurarea accesului la reţeaua TEN-T de baza şi la reţeaua extinsă, prin construcţia coridoarelor de legătură naţională, asigurarea unei reţele de transport rutier sigure şi operaţionale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere şi a timpilor de călătorie, conectivitatea între centrele economice importante dintre Oltenia şi Banat, îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spaţiilor de parcare şi de odihnă pentru participanţii la traficul rutier, dar şi a măsurilor de siguranţă pentru transportatori, conform cerinţelor UE, realizarea unui căi rutiere de mare viteză, la standarde europene, inclusiv prin dotarea cu sisteme inteligente de transport (ITS)", a scris şi directorul CNAIR, tot pe Facebook.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj (aproximativ 230 km) este împărțit în patru loturi:

- Lotul 1 (Filiași - Drobeta Turnu Severin)

- Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea): 65 km

- Lotul 3 (Domașnea - Caransebeș): 45 km

- Lotul 4 (Caransebeș - Lugoj): 50 km

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite