Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj: A fost desemnată firma care va întocmi SF-ul primului lot

0
Publicat:

Câştigătorul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj a fost desemnat luni, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj, Foto: Facebook Cristian Pistol
Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj, Foto: Facebook Cristian Pistol

Potrivit sursei citate, acesta este Asocierea DP Consult SA - Explan SRL - Geologic-Site SRL - SCA Teaha&Fuzesi.

Lotul Filiaşi-Drobeta Turnu Severin va avea o lungime de aproximativ 70 de km, iar studiul de fezabilitate trebuie să fie finalizat în 18 luni. Pentru aceasta, Asocierea DP Consult SA (lider de asociere) - Explan SRL - Geologic-Site SRL - SCA Teaha&Fuzesi va avea la dispoziţie 21,053 milioane de lei, fără TVA", a notat Pistol pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că semnarea contractului poate avea loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii.

Conform unui comunicat al CNAIR, durata contractului este de 20 de luni, din care 18 luni sunt destinate pentru realizarea studiului de fezabilitate.

În noiembrie 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa că trei sectoare ale viitorului Drum de mare viteză Filiași-Lugoj au câștigător desemnat.

Potrivit oficialului, o asociere de proiectanți români și italieni câştigaseră contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate.

1. Contractul pentru Sectorul Filiași - Drobeta Turnu Severin

Valoare: 19,912 milioane de lei (fără TVA) Termen: 20 de luni de la semnare (din care 18 luni sunt alocate Studiului de Fezabilitate).

2. Contractul pentru pentru Sectorul Drobeta Turnu Severin - Domașnea

Valoare: 32,850 milioane de lei (fără TVA)

Termen: 28 de luni de la semnare (din care 26 de luni sunt alocate Studiului de fezabilitate).

3. Contractul pentru pentru Sectorul Domașnea - Caransebeș

Valoare: 17,908 milioane de lei (făra TVA) Termen: 24 de luni de la semnare (din care 22 de luni sunt alocate Studiului de Fezabilitate).

În iunie 2022, Sorin Grindeanu anunţa că au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj.

Au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj! Drumul, care va avea o lungime de aproximativ 230 de km, este împărţit în patru loturi, astfel încât pe măsură ce sunt finalizate Studiile de Fezabilitate să poată fi lansate cât mai eficient în licitaţie contractele pentru proiectare şi execuţie”, spunea ministrul.

Aceste licitații pentru realizarea SF ale drumului de mare viteză Filiași (Craiova) – Lugoj au avut loc după ce anul trecut Ministerul Transporturilor a anulat o licitație ca și încheiată pentru proiectarea autostrăzii A6 de 250 de km de la Craiova la Drobeta Turnu Severin și până la Lugoj.

Fostul ministru Cătălin Drulă acuza la acel moment că motivul anulării licitației aproape finalizate era unul „halucinant”.

Anunţurile privind organizarea de licitaţii pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare celor patru loturi ale drumului de mare viteză Filiaşi – Drobeta Turnu Severin – Domaşnea – Caransebeş – Lugoj, de 230 de kilometri, au fost postate în SEAP în luna aprilie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite