Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj: A fost desemnată firma care va întocmi SF-ul lotului trei

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, vineri, că ultimul lot al al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj are proiectant desemnat.

Harta drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Harta drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

După reevaluarea ofertelor pentru contractul privind elaborarea Studiului de Fezabilitate al Lotului 3 (Domașnea-Caransebeș) al acestui drum de mare viteză, CNAIR a desemnat astăzi câștigătoare oferta unei Asocieri de firme româno-franceze.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, finanțarea este asigurată prin Programul Transport și are o valoare de 21,77 milioane de lei (fără TVA). De semenea, durata alocată efectiv elaborării Studiului de Fezabilitate este de 22 de luni.

Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, menționează șeful din Transporturi.

După finalizarea acestui contract va fi lansată în licitație documentația necesară construcției Lotului 3 (45 de km) al Drumului de mare viteză Filiași - Lugoj.”, a declarat Grindeanu.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj (aproximativ 230 km) este împărțit în patru loturi:

- Lotul 1 (Filiași - Drobeta Turnu Severin): 70 km. Proiectantul a fost desemnat în 13 februarie 2023.

- Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea): 65 km. Proiectantul a fost desemnat în 28 februarie 2023.

- Lotul 3 (Domașnea - Caransebeș): 45 km. Proiectantul a fost desemnat în 31 martie 2023.

- Lotul 4 (Caransebeș - Lugoj): 50 km. Proiectantul a fost desemnat în 28 februarie 2023.

La rândul lor, reprezentanții CNAIR au transmis: „Vineri, 31.03.2023, ca urmare a finalizării procesului de reevaluare a ofertelor în conformitate cu dispozițiile Deciziei Civile nr. 7/2023, pronunțată de Curtea de Apel București în data de 02.02.2023 și ale Deciziilor CNSC nr. 2778/C1/2849, 2851/29.12.2022, au fost transmise comunicările de rezultat pentru procedura de atribuire a contractului având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate „Drum de mare viteză Domașnea - Caransebeș"", fiind astfel finalizat procesul de evaluare și pentru ultima procedură de achiziție publică din cadrul obiectivului de investiții Drum de mare viteză Filiași – Lugoj.”

Compania a precizat că oferta declarată câștigătoare este cea depusă de către Asocierea EGIS România SA - EGIS International SAS - PRIMACONS GroupSRL - ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL - ECO GEODRUM SRL având un preț de 21.778.158,96 Lei fara TVA.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite