Dragnea: China a depăşit suspiciunile privind boala vacii nebune şi va primi exporturile româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile chineze vor relua procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare româneşti, fiind depăşită etapa suspiciunilor cu privire la „boala vacii nebune“, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, după întâlnirea cu omologul său chinez, Zhang Gaoli, aflat la Bucureşti.

Procedurile pentru exporturile de carne de bovine, porc şi pui vor fi accelerate, autorităţile române sperând ca etapa de evaluare să fie finalizată într-un interval de o lună.

Potrivit lui Dragnea, partea chineză a formulat noi solicitări de exporturi româneşti de lucernă, grâu, porumb şi floarea-soarelui, arătându-şi interesul şi pentru înfiinţării unor culturi de viţă de vie în China.

La rândul său, partea română s-a arătat interesată de o colaborare în vederea aclimatizării unor plante medicinale tradiţionale din China.

Dragnea a precizat că, în luna octombrie, ministrul Agriculturii din China va organiza la Bucureşti, împreună cu omologul român, o reuniune regională în domeniul agricol.

România a primit recent din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Epizootii certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru „boala vacii nebune“.

Citeşte şi

Rusia a decis să interzică importurile de carne de vită din România pe motiv că produsele ar conţine boala vacii nebune

UPDATE Un inspector OPC Cluj, suspectat în dosarul „mafiei“ cărnii pentru trafic de influenţă. Purtătorul de cuvânt al instituţiei: „Nu ştiu cine e“

Zeci de tone de carne şi produse din carne au fost retrase din depozitele clujene

Percheziţii DIICOT în toată ţara pentru evaziune de 15 milioane de euro. Mascaţii au descins la o firmă ce are magazine în toată Transilvania

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite