Renault Group finalizează noul acord de colaborare cu Nissan

0
Publicat:

 Renault Group anunță finalizarea Noului Acord de Alianță cu Nissan, care intră în vigoare de miercuri, 8 noiembrie. Acesta înlocuiește acordurile anterioare referitoare la guvernanța Alianței, cum ar fi Acordul principal al Alianței care a fost restabilit, Acordul de participare an Alianței cu egalitate și Memorandumul de înțelegere din 12 martie 2019.

Logo Renault de pe noul model Megan
Renault Group finalizează noul acord de colaborare cu Nissan

Proiectele noastre comune în Europa, în America latină și în India vor consolida parteneriatul, creând sute de milioane de euro ca valoare pentru fiecare partener și generând sinergii reciproc avantajoase în materie de inovație”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group, în cadrul unui comunicat de presă.

Acest acord marchează un jalon important pentru Renault Group, Nissan și Mitsubishi Motors; el pune bazele unui nou parteneriat de lungă durată, just și eficient, care va crea valoare pentru fiecare membru al Alianței, precum și pentru toți stakeholderii noștri”, spune Jean-Dominique Senard, președintele Alianței.

Prin urmare, Renault Group și Nissan vor deține de acum o participație încrucișată de 15%, cu obligația fiecăruia de a păstra acțiunile și de a limita participația. Renault Group și Nissan au drepturi de vot limitate la 15 % din drepturile de vot exercitabile, dar ambele grupuri au capacitatea de a-și exercita liber drepturile de vot în afara acestei limite.

Renault a transferat 28,4 % din acțiunile Nissan pe care le deținea (dintr-un total de 43,4%) într-un trust francez, în care drepturile de vot sunt exercitate de manieră neutră. Renault Group va continua să beneficieze pe deplin de drepturile economice (dividende și produse din cesiunea acțiunilor) asociate acțiunilor deținute de către trust până la vânzarea acestor acțiuni. Începând de azi, Renault Group poate da instrucțiuni trustului să vândă acțiunile Nissan deținute, fără a avea însă obligația să ceară acest lucru într-un termen predeterminat. Renault Group are toată libertatea să cedeze acțiunile Nissan deținute de trust, în cadrul unui proces organizat și coordonat cu Nissan, în care Nissan va beneficia de dreptul primei oferte, în profitul său sau al unui terț desemnat”, potrivit comunicatului de presă.

Vom identifica noi oportunități de creștere care vor susține strategia noastră comercială, în special inițiativele în domeniul electrificării”, a declarat Makoto Uchida, președinte și CEO Nissan.

Compania afirmă că situația financiară a Renault Group nu va fi afectată de transferul acțiunilor Nissan către trust.

Acest nou capitol al Alianței reprezintă continuarea unui parteneriat de lungă durată. El va duce la crearea de valoare pentru fiecare din membrii săi punând bazele unei noi guvernanțe echilibrate, juste și eficiente. Alianța își va continua eforturile pentru identificarea, pe fiecare piață, a acelor proiecte cheie care pot oferi partenerilor rezultate reciproc avantajoase, la scară largă și tangibile”, potrivit comunicatului de presă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite