Directorii FTX au cumpărat proprietăți în Bahamas în valoare de 300 de milioane de dolari în doi ani

0
0

Reuters spune că a firma a cumpărat aproximativ 20 de case pe malul mării despre care platforma falimentară a spus că vor fi folosite ca „reședințe pentru personal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Fostul CEO al platformei de tranzacționare de criptomonede, FTX, Sam Bankman-Fried, rudele sale și câțiva membri ai conducerii companiei au achiziționat proprietăți imobiliare în valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari în Bahamas în ultimii doi ani, relatează Reuters.

Potrivit agenției de știri, pe malul mării au fost achiziționate circa 20 de case care, potrivit reprezentanților platformei de tranzacționare falimentare, urmau să fie folosite ca „reședințe pentru personal”.

Pe 4 noiembrie, FTX a anunțat pe Twitter că a depus cererea de faliment. Tot atunci a fost anunțat și faptul că Bankman-Fried și-a dat demisia. 

Anterior, Bloomberg  publicat informația că, Bankman-Fried este investigat de Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA pentru posibile încălcări ale legii. Autoritatea de reglementare investighează dacă omul de afaceri a fost implicat în acțiunile care au dus la criza de lichidități a FTX.

Anterior, compania care deține cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede din lume, Binance, a semnat o ofertă neangajantă pentru a cumpăra active FTX din afara SUA pentru a ajuta la acoperirea crizei de lichiditate a unui concurent. Acordul propus urmează după apariția unei speculații apărute cu o săptămână mai devreme cu privire la sănătatea financiară a FTX și care a determinat utilizatorii să retragă 6 miliarde de dolari din platformă cu 72 de ore înainte de a fi anunțat falimentul. Pe 10 noiembrie, Binance a abandonat achiziționarea FTX. 

The Wall Street Journal a publicat informația că Justin Sun, cripto-miliardar și creator al blockchain-ului TRON, ia încă în considerare o înțelegere cu FTX și a indicat că „toate opțiunile sunt încă pe masă”. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri