Colaps pe piața criptomonedelor. Bitcoin scade la nivelul minim din ultima săptămână

0
Publicat:

Bitcoin scade la nivelul minim de o săptămână. Piața criptomonedelor a fost supusă presiunii în ultimele două săptămâni, deoarece au ieșit la iveală probleme la bursa majoră FTX.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Bitcoin a scăzut luni la un minim de o săptămână și a tras în jos alte criptomonede majore, deoarece impactul colapsului dramatic al FTX a continuat să se răspândească pe piață.

Bitcoin a scăzut ultima dată cu 3,2% pentru a tranzacționa în jur de 15.979,97 USD, conform Coin Metrics. Mai devreme, a atins un minim de o săptămână de 15.879 USD. 

Piața criptomonedelor a fost supusă presiuni în ultimele două săptămâni, deoarece au ieșit la iveală probleme la bursa majoră FTX.

Din 6 noiembrie, ziua în care CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a declarat că schimbul său își va lichida jetoanele FTT, piața cripto a pierdut peste 260 de miliarde de dolari.

FTT este simbolul nativ al schimbului criptografic al FTX, iar decizia lui Zhao de a vinde FTT a declanșat prăbușirea FTX, care de atunci a depus faliment. Binance a fost un rival cu FTX.

Noul CEO al FTX, John Ray, a declarat sâmbătă că bursa caută să vândă sau să-și restructureze imperiul global.

Compania datorează celor mai mari creditori ai săi aproximativ 3 miliarde de dolari.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite