Din 13 mai, vă puteţi lua rovinietă şi prin SMS. Cum procedaţi şi ce tarife plătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De luni, 13 mai, rovinieta va putea fi plătită şi prin SMS FOTO Arhivă Adevărul
De luni, 13 mai, rovinieta va putea fi plătită şi prin SMS FOTO Arhivă Adevărul

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Vodafone, anunţă participanţii la trafic că, începând cu data de 13 mai 2013, ora 09.00, lansează serviciul prin care încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru clienţii Vodafone, se realizează prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă) trebuie să respecte următoarele proceduri:

** va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A)

** va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinietă cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….. )

** va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”

** va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă  a tarifării rovinietei).

Ce faceţi dacă nu sunteţi sigur de achiziţie

CNADNR menţionează că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Vodafone, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis).

Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispoziţia clienţilor Vodafone numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone), ce va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08.30-16.30 şi vineri în intervalul orar 08.30-14.00.

Numărul de telefon 1761 este unic, atât pentru clienţii Vodafone, cât şi pentru clienţii Orange, operatori de telefonie mobilă cu care CNADNR a încheiat convenţii ce au ca obiect încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

Pentru clienţii cu abonament Vodafone, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartele preplatite - Vodafone, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte:

Categorie rovinietă tarif (euro)   durata valabilitate rovinieta tip vehicul text trimis prin SMS la 7500 de clientul Vodafone A 2,74 7 zile autoturism număr înmatriculare A B 5,4 7 zile vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone număr înmatriculare B C 3,63 1 zi   - vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone ; - vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ; număr înmatriculare C D 6,21 1 zi   - vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone ; - vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ; număr înmatriculare D E 7,82 1 zi vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maxim 3 axe (inclusiv) ; număr înmatriculare E F 9,43 1 zi vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv) ; număr înmatriculare F


 

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite