De ce și-a pierdut din valoare diploma de facultate. Aproape jumătate dintre companiile din SUA nu o mai cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre companiile din SUA intenționează să elimine anul viitor cerințele de deținere a unei diplome de licență pentru unele posturi, a arătat un nou sondaj citat de Daily Mail.

Patru candidați, doi bărbați și două femei, așteaptă la un interviu de angajare
Diploma de studii, mai puțin importantă la angajare Foto Shutterstock

Iar 55 la sută au spus că au eliminat deja cerințele de diplomă în acest an, conform unui sondaj Intelligent.com efectuat la 800 de angajatori din SUA, realizat în noiembrie.

Sondajul a fost realizat după ce companii precum Walmart , IBM , Accenture, Bank of America și Google au anunțat planuri similare.

De exemplu, Accenture a lansat un program de ucenicie în 2016 prin care de atunci a angajat 1.200 de persoane, a informat CNBC .

Aproximativ 80% dintre acești oameni s-au alăturat companiei fără o diplomă de facultate de patru ani.

La începutul acestui an, compania și-a extins programul cu scopul de a ocupa 20 la sută din posturile sale entry-level din SUA.

Acreditările educaționale ale unei persoane nu sunt singurii indicatori ai succesului, așa că am avansat în abordarea angajării pentru a ne concentra pe abilități, experiențe și potențial”, a declarat directorul general al Accenture America de Nord, Jimmy Etheredge.

În octombrie, Walmart a eliminat diplomele universitare ca o cerință pentru sute dintre posturirile sale corporative, spunând că va scăpa de „barierele inutile” care împiedică avansarea în carieră.

Acesta a spus că solicitanții de locuri de muncă vor începe să vadă fișele postului actualizate anul viitor.

În special, a spus că va renunța la necesitatea unei diplome universitare dacă candidații pot demonstra că au dobândit abilitățile necesare printr-o experiență anterioară alternativă.

„Deși diplomele ar trebui să facă parte din ecuație și, în unele cazuri, chiar necesare, există multe roluri în care o diplomă este pur și simplu inutilă, inclusiv la sediul corporativ”, se arată într-o postare pe blog a retailerului.

Dar, în timp ce unele companii par să fie vârful de lance a mișcării, cele care nu au făcut modificări până acum par mai puțin probabil să facă acest lucru în viitor.

Dintre companiile care nu au eliminat cerințele privind diplomele de licență în 2023, doar 9% au declarat că anticipează să facă acest lucru anul viitor.

În cadrul sondajului, angajatorii au fost întrebați, de asemenea, pentru ce tipuri de posturi ar fi cel mai probabil să elimine cerințele privind diplomele de licență.

Dintre cei 55 la sută care au eliminat cerințele de licență, 70 la sută au făcut acest lucru pentru posturi fără experiență, 61 la sută pentru posturi cu experiență medie și 45 la sută pentru rolurile de senior.

Iar din cei 95 la sută dintre angajatorii care au cerințe de licență, 24 la sută solicită aceste diplome pentru trei sferturi din locurile lor de muncă și 27 la sută spun că au nevoie de o diplomă pentru aproximativ jumătate din posturi.

Un raport publicat de institutul Burning Glass anul trecut a descris tendința de creștere a reducerii diplomelor ca o cerință drept „un pas esențial în reducerea inechității pe piața muncii americană”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite